Midt i krisen i Dansk Folkeparti, holder partiets hovedstyrelse søndag et møde.

Mødet finder sted på Christiansborg klokken 11.00. B.T. er til stede.

Som ottende og sidste mand i hovedbestyrelsen, er Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt mødt op.

Han fastslår, at mødet har været planlagt i noget tid, men at de ting, der de seneste dage er kommet frem, selvfølgelig betyder noget.

»Jeg ønsker jo, at folk bliver. Men det er klart, det skal være folk, der vil Dansk Folkeparti,« lyder det fra formanden.

»Hvis man allerede har gjort op med sig selv, at det ikke er det man har lyst til, så synes jeg faktisk, af hensyn til vores bagland og vælgerne, at man bare skal melde sig ud.«

Da Morten Messerschmidt bliver spurgt ind til Kristian Thulesen Dahls fremtid i partiet, lyder svaret således:

»Det tror jeg, at man må spørge ham selvom. Jeg kan jo kun læse, hvad han siger til medierne. Men det er da givet, at det også er noget, vi kommer til at tale om.«

Den første, der mødte op på Christiansborg er hovedbestyrelsesmedlem, Merete Dea Larsen.

»Vi står ikke stærkt lige nu, nej. Men det er det vi skal igen,« siger hun, da pressen står klar med spørgsmål til de mange udmeldelser fra partiet.

»Vi skal have en fornyet tro på det og tale om vores vedtægtsændringer, politikudviklinger og alt det her.«

Kort efter kom Christian Bülow, der ligeledes sidder i partiet hovedbestyrelse. Til pressen fortæller han, at han håber, at Kristian Thulesen Dahl bliver i partiet.

»Jeg vil rigtig gerne beholde en tidligere partiformand og en DF'er, som har gjort utrolig meget for Dansk Folkeparti,« siger han.

Opdateres …