Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efter at BT i dag kunne afsløre, at Københavns kommune har holdt fest for kommunens hjemmehjælpere til den nette sum af fem millioner kroner i 2012, har debatten raset på Facebook. For er en fest i millionklassen for skatteborgernes penge i orden eller noget forbandet svineri?

Hele formiddagen har BTs facebookside været præget af debatten om den fest, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København fyrede fem millioner kroner af på sidste år, hvor både Rasmus Seebach og Outlandish spillede op til dans. En fest, der deler vandene mellem dem, der synes, at festen var god personalepleje og dem, der kalder den "smagsløs".

BTs historie er dermed gået ind på top fem-listen over de historier, der denne seneste døgn er mest debatteret og delt af danskerne på facebook, men over 1.300 interaktioner.

Her er et udpluk af debatten:

Kitty Enevoldsen:

- De kan betale for deres fester selv, som vi altid har gjort i politiet. Julefrokoster, jubilæer og andre ting vi ønskede at fejre, har vi altid selv betalt for. Det er ikke skatteydernes opgave. Men det er ikke første gang, vi hører dette. Ansatte i Københavns Kommune har også eller har haft gratis p-licenser. Men sådan er det med socialister. De bruger løs af andre folks penge.

Hanne Becker:

- Det har man sgu aldrig brugt penge på før ----tænker alle som socialdemokraterne nu ..føj et kæmpe misbrug af skattekroner.

Ruth Sartor Westergaard:

- Synes det er et svineri. Ældre sidder med lort til halsen, folk må gå fra hus og hjem, mange ude i samfundet kan ikke engang få mad på bordet, og så misbruger man pengene på den måde. Er der så mange penge i kommunekasserne, skal de sku udbetales til dem der trænger til det, ikke bare på at folk skal fulde sig. Andre sparer også året rundt. Stem nu ikke på de partier, der har så travlt med at bruge dine og mine skattekroner til egen vinding.

Karen Ørum:

- Det er da dejligt, at kommunen valgte, at afsætte penge til lidt personalepleje inden for ældreområdet.. Det burde de gøre i andre af landets kommuner også.. Der er ikke mange goder for de ansatte i ældreplejen i hverdagen. hverken julegaver, julefrokoster eller andet, som mange andre får. Så lad nu være med, at få ondt et vis sted over en fest, som er så velforjent.

Anne-Marie Lund Pedersen:

- Smagløst - tænk hvis alle ansatte i den offentlige sektor, lige skulle have sådan en fest en gang i mellem - av Hvad er du nu i vejen med at holde en fest uden den dyreste kunster i Danmark, og hvor man måske selv lige betaler lidt til for at være med? - og jeg kan sådan set ikke se hvorfor de skulle "fortjene" en fest, da det er et arbejde de selv har valgt, ligesom alle andre.

Lars Elswing:

- Det er sku at gå i små sko, at brokke sig over... de burde så ha højere løn og bedre forhold oveni, alternativt kan vi jo passe vores bedsteforældre selv ?

Anders Hjort Wong Rønnow:

- Hvor har folk dog bare for lidt at bruge deres tid på... Her går hjemmehjælpere og knokler hver dag for de gamle. Så fortjener de ikke en gang en fest!! Find noget mere fornuftigt at brug jeres tid på! 5 mill delt med 4000 det giver 1250 kr pr person, det er ikke ikke særlig dyr gave at give sine hjemmehjælpere.

Hvad mener du? Du kan stadig deltage i debatten på vores facebook-side.

Fakta: SÅDAN BLEV FESTEN BETALT

Budgettet for ‘Tour de SUF’ i 2012 var på 5,5 mio. kr, hvoraf 5,1 mio. kr. blev brugt.

Over halvdelen af udgifterne blev finansieret af mindreforbrug vedrørende hjælpemidler og sygeplejeartikler på 2,9 mio. kr., fordi Københavns Kommune havde indgået ny aftale med en leverandør, som betyder færre udgifter fra 2012 og frem.

Den anden halvdel på 2,6 mio. kr. er finansieret med en erstatning, Københavns Kommune har fået af den tyske stat for at have en tysk statsborger boende i kommunen, der har modtaget offentlige ydelser.

Andre læser også