Den tidligere Nye Borgerlige kandidat, Mette Thiesen har meldt sig ind i Dansk Folkeparti.

Det skriver Jyllands-Posten.

Hun havde ellers rekorden, som Folketingets hurtigste løsgænger, da hun blot en uge efter valget i november, meldte sig ud af Nye Borgerlige.

»Jeg har faktisk aldrig været i tvivl om, at det skulle være Dansk Folkeparti,« siger Mette Thiesen til Jyllands-Posten.

Bruddet med Nye Borgerlige kom efter voldsomme interne uenigheder med partiledelsen.

Nye Borgerliges daværende formand, Pernille Vermund, sendte et nyhedsbrev ud til Nye Borgerliges medlemmer, hvor hun på flere måder tog kraftigt afstand fra Mette Thiesen i sagen om Thiesens kæreste, der overfaldt en ansat i Nye Borgerlige ved partiets valgfest.

B.T. kunne den gang fortælle, hvordan den forurettede tidligere været i et forhold med Mette Thiesen. Forud for overfaldet har Thiesens kæreste flere gange truet den ansatte på partiets kontorer på Christiansborg.

Pernille Vermund langede i sit nyhedsbrev kraftigt ud efter Mette Thiesens håndtering af sagen.

»Det er en ganske alvorlig sag, som jeg ad flere omgange har bedt Mette Thiesen om at tage ansvar for at få løst. Desværre er Mette Thiesen ikke parat til at påtage sig ansvaret. Hun mener tværtimod, at løsningen ligger i at afskedige medarbejderen,« skrev Vermund i mailen til partifællerne.

Til det svarede Mette Thiesen, at »alting har to sider«.

'Desværre er der ikke blevet lyttet til min, og denne er derfor heller ikke en del af mediernes dækning. Jeg bad om hjælp til at komme væk fra en svær fortid, der havde fyldt alt for meget, alt for længe og som jeg havde svært ved at håndtere selv. Jeg var skrøbelig og sårbar – men der blev desværre ikke lyttet.'

Efter et par måneder som løsgænger har hun nu fundet en ny arbejdsgiver.

Hun følger dermed efter sin tidligere partifælle Mikkel Bjørn Sørensen, som for nylig tog turen til Dansk Folkeparti i kølvandet af formandsvalget i Nye Borgerlige.

På Twitter har DF-formanden Morten Messerschmidt ønsket Mette Thiesen velkommen i partiet.

'Det er mig en stor glæde at kunne meddele, at Mette Thiesen har valgt at melde sig ind i DF. Især hendes sociale engagement og viden på børne- og ungeområdet vil være en stor styrke for DF. Byd hende hjerteligt velkommen – hun bliver et aktiv for Danmark og danskerne.'

'Det bliver rigtigt, rigtigt godt,' skriver han yderligere.