Morten Messerschmidt topper, mens de borgerlig-liberale spidskandidater til EP-valget enten falder igennem eller glimrer med deres fravær i "Den store EU-quiz".

Morten Messerschmidt (DF) er EU-valgets ukronede konge, når det gælder paratviden om EU. I Ritzaus EU-quiz med 10 spørgsmål om unionen og Europaparlamentet, rydder Messerschmidt som den eneste af de ni spidskandidater bordet og svarer rigtigt på samtlige spørgsmål.

Omvendt er der ikke meget at prale af for de liberale og borgerlige partier. Quizzens bundskraber er Liberal Alliances Benjamin Dickow, som kun svarer rigtigt på to ud af ti spørgsmål, mens Jens Rohde (V) og Bendt Bendtsen (K) undgår risikoen for at dumpe ved simpelthen at afslå at svare på spørgsmålene.

Efter at det har taget en uge at få Bendt Bendtsen i tale er hans eneste kommentar, at han af princip ikke deltager i "sådan noget". Og heller ikke Jens Rohde vil lade sin viden om EU teste.

- Jeg synes ikke, det er seriøst, lyder Rohdes begrundelse.

Hos Messerschmidt er der dog ingen slinger i valsen. Ligegyldigt om spørgsmålene går på antallet af indbyggere i EU eller stemmeprocenten ved det seneste valg til EU-Parlamentet, består han testen med bravur.

- Det må vi så se, om vælgerne også synes, siger Morten Messerschmidt.

Lige i hælene på Messerschmidt kommer Socialdemokraternes Dan Jørgensen med ni rigtige ud af ti, og derefter spidskandidaterne fra De Radikale, JuniBevægelsen, SF og Folkebevægelsen mod EU med otte eller syv rigtige svar.

/ritzau/