Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et indlæg på Facebook fra afgående formand Villy Søvndal har skabt rasende debat, da flere tolker ordlyden som en støtte til Astrid Krags kandidatur til formandsposten

Villy Søvndal gjorde det ellers klart, da han trådte af som formand for SF, at han ikke vil blande sig i, hvem der skulle overtage formandsrollen.

Men tirsdag aften skrev den afgående formand på Facebook, at en fortsat diskussion om regeringsgrundlaget og samarbejdet med de Radikale og Socialdemokraterne kan koste regeringsmagten.

- Med min erfaring som formand for et regeringsparti vil jeg stilfærdigt understrege, at man ikke både kan udfordre regeringsgrundlaget og samtidig være en del af et regeringssamarbejde, skriver Villy Søvndal.

Støtte til Krag

Villy Søvndals udmelding har sat gang i en rasende debat på facebook, da flere tolker den afgående formands ord som en direkte støtte til Sundhedsminister Astrid Krags kandidatur til formandsposten fremfor hendes modstander: Anette Vilhelmsen.

I søndags kunne Jyllands-Posten afsløre, at Anette Vilhelmsen stemte blankt, da SF's landsledelse i foråret skulle give SF-ministrene mandat til 2020-planen, skattereformen, førtidspensionsreformen, kontanthjælpsreformen og SF's linje i den generelle økonomiske politik.

Det, samt hendes udmelding om dagpengereformen, har sået tvivl om Vilhelmsens støtte til regeringsgrundlaget generelt, hvilket har bragt SFs fortsatte regeringsdeltagelse op til diskussion.

I indlægget på Facebook skriver Villy Søvndal desuden, at selvom debatten om regeringsgrundlaget er vigtig, så må partiets ønske om at være tæt på magten ikke drages i tvivl.

- Hvis man sidder i et af regeringens centrale udvalg er det der, man tager slagsmålene. Derefter bakker man op om regeringens politik. Ellers mister SF respekt, troværdighed og indflydelse, skriver han.

Afviser han vælger side

Villy Søvndal selv afviser dog, at indlægget skal tolkes som et indspark til debatten om den næste formand, siger han til TV2 NEWS.

- Jeg har som den eneste bundet mig til, at jeg ikke vil pege på en kandidat, lyder det fra den afgående formand.

- Jeg går ikke ind og vælger side. Jeg er optaget af indholdet, tilføjer han.

Uanset hvad udfaldet af formandsopgøret bliver, så frygter Villy Søvndal, at en debat i SF foran hele Danmark vil skade partiet og dets mærkesager.

Partiet risikerer med den debat at spille magten ud af hænderne på sig selv og over til oppositionen.

- Vi har en fælles opgave i, at regeringen fremstår stærkere. Alternativet vil kun gavne højrekræfterne i vores samfund, skriver Villy Søvndal på Facebook.

 Læs hele indlægget HER (Kræver login)

Andre læser også