Som B.T. i dag kan afsløre, har socialdemokraten Mette Frederiksen sendt sin søn på privatskole, og dermed fravalgt den offentlige sektor. Det giver Socialdemokraterne et kæmpe problem, mener politisk kommentator.

For mindre end en uge siden måtte Socialdemokraterne og resten af regeringen lægge kind til en gedigen lussing fra de danske vælgere. Blot 18,5 procent af stemmerne i en ny meningsmåling fra Greens Analyseinstitut, kunne det blive til.

Samtidig har venstre med sine 35,6 procent lige så mange stemmer som hele regeringen til sammen.



'Løftebrud' er et af de mest brugte ord, når man taler om årsagerne til den røde nedtur.

Historiker: Kritisk

Derfor er det meget kritisk, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen nu har placeret begge sine børn i en privatskole, siger politisk kommentator og historiker Lars Hovbakke Sørensen.

- Det sender et signal, der går meget i den modsatte retning af, hvad Socialdemokraterne historisk har stået for. De har altid meget markant gjort opmærksom på, at man skulle holde gang i den offentlige sektor, og de har tordnet mod privatskoler indtil for ganske nylig.



- Den anden ting, der gør det særlig pinligt i øjeblikket, er den aktuelle diskussion om løftebrud. Socialdemokraterne fokuserede før valget på, at man skulle gøre meget ud af den sociale velfærd. De lancerede sig som velfærdsstatens forsvarer. Det harmonerer dårligt med, at man har skåret ned på nogle områder, og at man selv fravælger velfærdsstaten. Det er et ekstremt dårligt signal at sende, lyder dommen fra Lars Hovbakke Sørensen.
Måneder med løftebrudssnak

De seneste mange måneders snak om løftebrud gør det bestemt ikke nemmere for Socialdemokraterne, mener han.

- Det er et meget uheldigt tidspunkt at komme med sådan et signal på, fordi der i forvejen er tillidskrise. Det kommer til at skrive sig ind i rækken af ting, der yderligere undergraver tilliden til partiet blandt mange vælgere, fortæller Lars Hovbakke Sørensen.



Som beskæftigelsesminister har Mette Frederiksen været meget i medierne den seneste måneds tid på grund af debatten om balancen mellem rettigheder og pligter i velfærdssamfundet - herunder debatten om hvor vidt akademikere skal være klar til at tage et arbejde uden for deres felt.

- Når det lige præcis er Mette Frederiksen, så er det særligt kritisk, fordi hun om nogen er den, der har været synlig i hele diskussionen om, hvor velfærdssamfundet skal hen. Hun har signaleret, at hun vil stille større krav og ikke give folk så mange rettigheder som tidligere. Det er klart, det er noget, der gør det ekstra uheldigt, at det netop er hende der er i centrum, mener Lars Hovbakke Sørensen.