- Det er en sag, der virkelig har irriteret mig. Det er en sag, der ødelægger rigtig meget for mig.

Sådan beskriver den tidligere politiker Naser Khader sagen mod Se og Hørs chefredaktør Kim Henningsen og journalist Jacob Heinel Jensen, der tirsdag begyndte i Københavns Byret. 

- Det gjorde, at jeg mistede mit fokus, mit overskud og jeg begyndte at lave fejl. Sagen forfølger mig og jeg er mere irriteret over denne her sag, end jeg er over de mange mennesker, der i tidens løb har truet mig på livet. For der har jeg PET, der passer på mig. Men i forhold til denne sag, der er det mig selv der skal passe på mig selv, siger han ude foran retten efter retsmødet.

Han har hevet Se og Hør i retten for senest i 2011, at skrive, at han har fået udført sort arbejde på sin private bolig i 2007. Han vil med retssagen have renset sit navn, så anklagen ikke forfølger ham længere.

- Jeg bliver konfronteret med det hele tiden. Ikke kun ved at Se og Hør gentager det, men også når jeg skriver debatindlæg, så er der nogen der siger 'nu skal du ikke være bedre end os andre. Du har fået udført sort arbejde'. Så jeg bliver konstant konfronteret med det. Og min ambition er at få sat en stopper for det.

Han undrer sig over, at Se og Hør bliver ved med at påstå, at han har betalt for sort arbejde, selvom de i 2010 måtte give et dementi oven på, at de skrev, at han havde 'betalt med sorte penge'. I 2011 skrev de så, at han havde 'betalt for sort arbejde'. I retten skelnede Kim Henningsens advokat Per Håkon Schmidt mellem de to udtryk, men det mener Naser Khader ikke man kan.

- Jeg vil ikke finde mig i det mere, og jeg synes, det er noget mærkeligt noget. Jeg har ikke set det før, at man det ene år giver dementi og beklager, og så gentager man det året efter ved at bytte om på ordene med og for. Offentligheden forstår det helt anderledes end Se og Hørs advokat, siger han.

Hans advokat Liv Helth Lauersen supplerede.

- Det er en sproglig finurlighed. Jeg tror de færreste har forstået det anderledes, end at det direkte er Naser Khader, der har betalt for det sorte arbejde. Det er selvfølgelig en måde at komme uden om sagen og slippe for repressalier. Det tror jeg ikke, man kommer nogle vegne med, og det håber jeg også retten vil forstå, siger hun. 

Naser Khader kræver 100.000 kr. i erstatning fra Se og Hør. Der falder dom i sagen den 18. december.