Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Salget af DONG fylder det meste af Niels Christian Cederbergs fritid. Han er vært på DR-radiokanalen 'P8 Jazz' og initiativtager bag underskriftsindsamlingen, der vil stoppe salget af Dong. 125.000 danskere er enige med ham.

- Jeg synes, at der er noget mystisk over salget af DONG til Goldmann Sachs, og min interesse for det, startede også med en undren. Nu ligger det klart, at Goldmann Sachs får magten over DONG, og det gør mig bekymret på fremtidens vegne, siger Niels Christian Cederberg.

Bekymringen resulterede i en underskriftindsamling, som hurtigt tog fart.

Salget er bekymrede

- Jeg oprettede indsamlingen på fem minutter og delte den med mine venner på Facebook. Derfra eksploderede det bare. Det er jo bare et tegn på, at der er mange danskere, der er lige så bekymrede som mig, siger han og tilføjer:

- Vi bør alle debattere, hvem vi skal sælge sådan noget til. Jeg bliver oprørt over, hvordan det er gået til. Det er for slapt.

Niels Christian Cederbergs facebookvæg vidner om en kæmpe passion for jazz, men i de sidste ti dage har opslag om salget af DONG fyldt det meste.

- Jazzen fylder alt i mit fuldtidsarbejde og plejer også at fylde meget, når jeg har fri. Lige nu, er det Dong, der fylder allermest i min fritid, siger han.

Hvad har DONG og jazz til fælles?

- DONG og jazz har intet til fælles. De to ting ligger nok så langt fra hinanden som overhovedet muligt, siger han og griner.

Andre læser også