TV2-koryfæet Jes Dorph-Petersen ser ikke noget problem i, at han får lov at dække udviklingen i lækagesagen som nyhedsvært.

Lektor i mediejura fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Oluf Jørgensen, meldte ellers tidligere i dag ud, at journalisterne Rasmus Tantholdt, hans kone Cecilie Beck og Jes Dorph-Petersen alle var inhabile i sagen pga. deres personlige engagement.

Men det er skudt over målet, mener Jes Dorph-Petersen.

- Det er selvfølgelig ledelsen, der bestemmer, hvem der dækker hvilke sager, så jeg har ikke nogen kommentar til, om jeg skal dække sagen. Men jeg vil godt have lov at sige, at jeg også har ret til min personlige holdning, siger TV2-værten.

Han henviser til sin udmelding i går, hvor han kaldte Niels Giversen, der har optaget en samtale med Rasmus Tantholdt, for et gedigent røvhul.

- Det svarer jo til, at jeg siger, at det er for dårligt, hvis folk kører over for rødt. Det betyder jo ikke, at jeg skal holde mig fra at dække alle trafikuheld. Jeg har jo kun forholdt mig til, at Niels Giversen har tændt en båndoptager - ikke til selve sagens kerne, siger Jes Dorph-Petersen til B.T.