Christian H. Hansen vender nu tilbage til Folketinget som løsgænger og stemmer tirsdag imod et forslag fra sit gamle parti, Dansk Folkeparti.

Når den nu tidligere DF'er Christian H. Hansen tirsdag efter et længere sygdomsforløb gør comeback i folketingssalen, lægger han ud med et åbent opgør med sine gamle partifæller.

Netop tirsdag skal Folketinget stemme om Dansk Folkepartis forslag om et forbud mod at bære burka og niqab i det offentlige rum, og Christian H. Hansen har tænkt sig at stemme imod forslaget.

- Der er så få burkaer og niqaber, at det ikke udgør et samfundsproblem. Desuden synes jeg ikke, vi skal blande os i folks påklædning, hvis ellers de opfører sig ordentligt og er demokratiske, siger Christian H. Hansen, der ikke har overvejet bare at undlade at stemme.

- Nej, det har jeg ikke overvejet. Jeg stemmer imod for at tilkendegive, at der efter min mening ikke er et samfundsproblem med burkaer, siger han og afviser i øvrigt, at han dermed svigter sine gamle partifæller.

- På mit gruppemøde i dag har jeg besluttet, at det er sådan, jeg stemmer i morgen (tirsdag, red.). Så jeg svigter ikke nogen, siger Christian H. Hansen ironisk med henvisning til, at der kun er én i hans "folketingsgruppe", nemlig ham selv.

Ved sin udtrædelse af Dansk Folkeparti i sidste måned nævnte Christian H. Hansen netop burkadiskussionen som eksempel på, at Dansk Folkeparti efter hans opfattelse bruger energien på de forkerte ting.

/ritzau/