Sundhedsminister Bertel Haarder (V) eksploderede i skummende raseri midt i et DR-interview fredag.

Bemærkninger som »dit dumme svin«, »pis mig i øret« og »du behandler mig som lort« føg foran rullende kamera.

Se interviewet her

Anledningen til de voldsomme udbrud var et spørgsmål, som ministeren ikke kunne svare på. Det var DR-journalistens synd, mente ministeren.

Interviewet handlede blandt andet om en arbejdsgruppe, der er nedsat under Sundhedsstyrelsen. Denne arbejdsgruppe har til formål at komme med anbefalinger om fedme og rygoperationer, og gruppen er først færdig med sit arbejde til marts.

Journalisten spørger derfor ind til, hvorfor ministeren ikke venter på arbejdsgruppens anbefalinger. Så får Bertel nok.

»Jeg skal nok lade være med at hjælpe dig en anden gang. Det er faktisk mig, der hjælper dig ved at tage en taxa herud og genere min kone. Jeg ved ikke, hvor meget bøvl, jeg har haft med det her. Og så bliver jeg takket med et tredjegradsforhør, hvor du spørger om ting, du kunne have spurgt om i eftermiddag,« råber en stiktosset Haarder ind i hovedet på journalisten.

Selvom det viser sig, at årsagen til misforståelsen ligger hos ministerens egen pressechef, får det ham ikke til at køle ned. Tværtimod.

»Spørg for satan. Jeg skal i teater for fanden. Jeg skal til julekoncert. Du skal fandme ikke bede mig om at blive interviewet en anden gang,« lyder det med skinger stemme fra Bertel Haarder.

Inden han forlader DR-bygningen, sætter Bertel Haarder denne krølle på det specielle interview:

»Jeg er rasende. Jeg håber, at jeg får en undskyldning for, at jeg får et spørgsmål, jeg ikke er forberedt på.«.

Men endte sagen ikke sådan, for Bertel Haarder besluttede sig for at sende journalisten Kristian Sloth en undskyldning i går. »Da du insisterede på at interviewe mig om udvalget, blev jeg desværre ophidset, hvad jeg beklager,« skriver Bertel Haarder og henviser til, at han måtte forlade middagsbordet, hvor hans livret risengrød stod klar.

Hvad synes du om Bertel Haarders vredesudbrud overfor DRs journalist?

Er det helt forståeligt, at han får nok af DR-journalistens kritiske spørgsmål, når han havde forladt middagsbordet midt i risengrøden og skulle have været i byen med sin kone fredag aften?

Eller overreagerer Bertel og burde han som mangeårig minister kunne styre sit temperament bedre?

Har din opfattelse af Bertel Haarder ændret sig, efter du har set hans vredesudbrud?

Deltag i debatten herunder