Et samlet borgerligt Danmark kritiserer skatteministeren for narko. DF kalder ministeren i samråd

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) skal grilles i Folketinget om, hvad han vil gøre for, at toldere finder mere narko. DF kalder ministeren i samråd.

Det sker efter, at BT i dag kan fortælle, at danske toldere i år kun har fundet 3,1 kilo kokain og heroin i årets første seks måneder - mod de mellem 12 og 89 kg. narko, der blev fundet årligt under den borgerlige regering. Som en af sine første opgaver, fjernede den nye regering nemlig de bemandede grænsestationer ved de danske grænseovergange.

- Det er rystende, at tolderne finder så lidt narko. Danmark er jo et rent slaraffenland for narkosmuglere. Skatteministeren har tydeligt ikke fokus på den narko, der gør danskere afhængige, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

De konservatives Brian Mikkelsen har spurgt ministeren efter, at have hørt BT.

- Det er en tilståelsessag. Narkokontrollen er slået fuldstændigt fejl for regeringen, og det har man forsøgt at skjule, siger han.

En lignende melding kommer fra Venstres skatteordfører, mens Liberal Alliance blot kalder ’det under al kritik’, at ministeren ikke har offentliggjort narkostatistikken.

BT har i 14 dage forgæves spurgt skatteministeren om et interview om Skats narkokontrol. Skat henviser blot til et folketingssvar fra i går, hvor ministeren skriver:

- Jeg vil gerne understrege, at der ikke ligger et bevidst politisk valg bag ikke at offentliggøre narkofangsttallene, skriver skatteministeren.