Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj (K) tjener 300.000 kroner om året på metro-byggeriet som næstformand i Metroselskabets bestyrelse, samt 25.000 kr. i to komiteer i selskabet. Samtidig føler en gruppe borgere tæt på det stærkt kritiserede metro-byggeri på Frederiksberg sig totalt tromlet over. Flere borgere sår nu tvivl om borgmesterens loyalitet.

- Frederiksberg kommune har været meget passive, og når vi prøver at henvende os, bliver vi bare betegnet som nogle brokkehoveder. De har givet os en iskold skulder, lige siden byggeriet startede. Borgmesteren har to kasketter på, men det er måske i frygt for, at nogen finder ud af, at han er så passiv, siger Ole Møller, der er formand i Ejerforeningen Godthåbs Have.

Borgmesterens bestyrelsespost møder også kritik på Frederiksberg Rådhus.

- Han får alt for mange penge i forhold til det arbejde, der bliver lagt i det. Jørgen Glenthøj (K) får 300.000 om året for at forsvare Frederiksbergs interesser, men han kæmper ikke aktivt for, at Metroselskabet overholder reglerne, siger viceborgmester Katrine Lester (S).

Borgmester Jørgen Glenthøj afviser, at han ikke varetager borgerens interesser pga. honoraret.

- Det er jeg overhovedet ikke enig i. Det synes jeg bestemt lykkes meget godt. Vi har hele tiden vidst, at der er borgere, der er mere udsat end andre, og dem skal vi selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at lytte til.

Læs mere i BT fredag (køb e-avisen her):
- Ekspert: Det er knald i låget
- Læs konfrontationen med borgmesteren
- Kritik: Glenthøj tager ikke ansvar for borgerne

Andre læser også