Bestyrelsen for moskeen på Grimhøjvej i Aarhus ønsker ikke at tage stilling til de forhold, som den tidligere imam Ahmed Akkari beskriver i bogen ’Min afsked med islamismen.’

Her skriver Ahmed Akkari bl.a.:

- Hvor ekstreme jihadisterne omkring moskeen på Grimhøjvej var, illustreres måske bedst af det syn på andre bedende, jeg oplevede under de sene sammenkomster i cafeteriet. I denne cirkel var det slet ikke nok at passe de fem daglige bønner og holde sig fra svinekød og alkohol, hvis man ville betragtes som en god muslim. Enhver, der tøvede med at støtte Sharialoven eller roste selv små elementer i den vestlige kultur, blev betegnet som frafalden – et udtryk, der dækker over en person, som har forkastet islam, og som derfor skal straffes med døden.

Læs et længere uddrag bogen her.

Ifølge moskeens formand Oussama el-Saadi har den nuværende moske intet at gøre med den, der portrætteres i den nye bog.

Mens moskeen i Akkaris tid i miljøet lå på Grimhøjvej 15, ligger den nuværende på Grimhøjvej 7. Den blev grundlagt af en udbryderfraktion efter et internt opgør i miljøet. Senere er de oprindelige lokaler forladt, og imamerne, flere ledere og hovedparten af de tilbageblevne medlemmer herfra er fulgt med til den nye adresse, så der reelt er tale om samme samlede personkreds som tidligere. Men trods det kan den nye organisation ikke tage stilling til, hvad der skete længere nede ad vejen for år tilbage, lyder det. Oussama el-Saadi nøjes med at konstatere, at den nuværende moskes ledelse respekterer de danske regler.

- Vi bor i Danmark og er en del af samfundet. Vi er danskere, og derfor skal vi tage hensyn til situationen her i landet, siger han.

BT har besøgt moskeen på Grimhøjvej og bringer i næste uge en reportage og et længere interview med ledelsen.