Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Britisk politi har mandag morgen offentliggjort en fantomtegning, som kan være Madeleine McCanns bortfører. Tegningen er baseret på udsagn fra to vidner, som så den efterlyste mand med en lille pige i favnen den nat, Madeleine McCann forsvandt på en ferie i Portugal i 2007.

På fantomtegningen er afbilledet to ansigter, og politiet er overbevist om, at det er den samme mand. Manden talte tysk, ifølge vidnerne, og det kan have afgørende betydning for sagen, siger britisk politi.

Vidnerne beskriver den ukendte person som værende en hvid mand mellem 20-40 år. Han er af almindelig bygning, glatbarberet og har kort brunt hår. Politiet understreger, at manden ikke behøver at have noget med sagen at gøre, men vil meget gerne tale med ham, skriver BBC.

Fantomtegningerne er offentliggjort i forbindelse med, at BBC mandag aften sender programmet 'Crimewatch'. Programmet bringer nye oplysninger i sagen og viser en 25 minutter lang rekonstruktion af, hvad der skete 3. maj 2007 i Praia da Luz, Portugal. Det er den bedste og mest detaljerede rekonstruktion af hendes forsvinden.

Da flere vidner fortæller, at manden talte tysk, bliver udsendelsen også vist i Holland og Tyskland i håb om, at det kan bringe politiet tættere på en opklaring.

Irsk familie: Vi så ham

Martin og Mary Smith fra Irland har afgivet en af de vidneforklaringer, som fantomtegningen er baseret på. Familien var selv på ferie i Praia da Luz, da Madeleine McCann forsvandt. De insisterer på, at de så Maddie og hendes formodet bortfører komme gående ned ad en øde sidegade omkring klokken 22, da Madeleines mor, Kate McCann slog alarm.

Barnet var omkring tre-fire år og i dyb søvn. Hun havde 'typisk britisk lys hud'. lyst skulderlangt hår og havde en lys eller pink pyjamas på, fortæller familien.

Efterforskningen af Madeleine McCanns forsvinden har været en langtrukken affære. Politiet i Portugal valgte i 2008 at lukke sagen efter blandt andet at have mistænkt forældrene for at have en finger med i spillet.

I 2011 genoptog britisk politi, Scotland Yard, efterforskningen. Holdet bag efterforskningen begyndte helt forfra med at analysere og undersøge, hvad der skete den aften den dengang fireårige pige forsvandt

.

Andre læser også