It-giganten Google renser ud i sin Play Store og fjerner 300 tilsyneladende harmløse apps, der bliver brugt som platform af hackere.

Ondsindede apps i hundredevis er blevet blokeret af Google og kan ikke længere hentes igennem it-gigantens app-forretning.

Det skriver britiske Independent.

Udrensningen betyder, at de mange programmer ikke længere kan hentes, men de kan dog stadig danne grundlaget for et ondsindet hackerangreb, når de ligger på Android-brugernes telefoner og tablets. Ifølge sikkerhedsbloggen 'Krebs On Security' skulle 70.000 Android-enheder.

»Vi har identificeret omkring 300 apps, der er kædet sammen med problemet og blokeret dem fra Play Store, og vi er ved at fjerne dem fra alle berørte apparater,« lød det i en pressemeddelelse fra en lang række sikkerhedsfirmaer, samt sikkerhedsingeniører fra Google selv.

De mange programmer i mange størrelser og udformninger. Fælles for dem er, at de alle virker til at være helt tilforladelige apps, der for eksempel ligner ringetoner, medieafspillere eller programmer, der holder styr på brugernes resterende lagerplads på hukommelseskortet.

Langtfra hele listen af app-navne er blevet offentliggjort, men enkelte er dog kommet frem. Det drejer sig om 'Data Storage,' ringetonen 'Over the Horizon,' 'Lucky Booster,' 'Device Analysis' og videoafspilleren 'Tube Player.'

Programmerne har været del af et botnet, der er blevet døbt wireX. I midten af august stod det ondsindede netværk blandt andet bag en række såkaldte 'Ddos-angreb,' hvor en massiv mængde henvendelser lammer netsider eller -services og får dem til at gå ned.