"Han går fuldstændig amok. Han bliver aggressiv og ond og smider rundt med alt, når han får det psykisk dårligt."
Det har en kammerat til den mand, der nu er sigtet for et groft overfald på en lille thailandsk 13-årig pige, fortalt politiet.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>"Det ligner jo X (navneforbud red.)," har kammeraten også sagt, da han fik vist en tegning som den lille pige har lavet af manden der overfaldt hende i en elevator i Lundtoftegade på Nørrebro i København.

Kammeraten har ligeledes fortalt, at den sigtede for få dage siden havde sagt til ham, at Gud havde befalet, at han skulle begå en bestemt handling, uden dog at konkretisere handlingen nærmere.

Den 39-årige mand der lørdag formiddag blev fremstillet i et halvanden time langt grundlovsforhør i dommervagten i København, er psykisk syg.

"Jeg hører stemmer og føler mig forfulgt at nogle ukendte der vil slå mig ihjel", forklarede manden.

Han sad helt roligt på anklagebænken, tilsyneladende helt upåvirket af den alvorlige sigtelse om vold af særlig farlig karakter.

"Det er mit eget problem," fortalte den sigtede i retten om sine psykiske problemer og nægtede sig skyldig i sigtelsen.

På et tidspunkt har han været indlagt på Bispebjerg Hospitals psykiatriske afdeling, men tidpunktet og varigheden af indlæggelsen kunne han ikke huske i retten.

Han er sigtet for det bestialske og brutale overfald torsdag eftermiddag på en 13-årig thailandsk pige i højhuset Lundtoftegade 11 på Nørrebro i København, der i uhyggelig grad minder om drabet på den syv-årige kurdiske pige Roujan i 1995 i den samme bydel.

I retten blev det afsløret at manden der overfaldt pigen i elevatoren også truede hende til tavshed.

Med en finger på munden og en bevægelse med fingeren hen over halsen markerede han at han ville skære halsen over på hende, hvis hun fortalte om mishandlingen i elevatoren.

Han forsøgte også at overtale hende til at tage mod nogle mønter, men pigen nægtede.

Da pigen fortalte at hendes far var politimand, gjorde manden igen tegn til at hun skulle tie stille.

Manden var kommet ind i elevatoren lige inden dørene lukkede. Uden at sige noget tog han en saks frem fra baglommen, greb fat i pigens underkæbe og huggede saksen ind i munden på den 13-årige pige.

Hun troede, at han ville skære hendes tunge ud og bed tænderne sammen og hindrede at saksen blev hugget ned i halsen.

Bagefter forsatte voldsmanden med at tæve løs på pigen og sparkede og trampede hende i hovedet.

Pigen slap fra overfaldet uden de helt alvorlige fysiske skader.

I følge lægerne på skadestuen var hendes venstre kind hævet, hun havde en bule i venstre side af hovedet, smerter i kraniet og voldsomme hævelser på halsen.

Hertil kommer en tre centimeter lang flænge på indersiden af overlæben.

Beboere i nærheden af gerningsstedet førte politiet på sporet af den 39-årige mand.

Det var et konkret tip fra naboer til den sigtede i Lundtoftegade, der førte til, at politiet anholdt ham fredag aften klokken 18.30.

Efter anholdelsen blev hans lejlighed ransaget og der blev fundet en læderjakke med et fuglemotiv på ryggen og en blodig saks i lommen.

Jakken svarer til den beskrivelse offeret har givet af overfaldsmandens jakke. På jakken og et par sko, der blev fundet i lejligheden, var der blodstænk.

Det var netop jakken med fuglemotivet der fik beboere i Lundtoftegade til at fatte mistanke til den sigtede 39-årige mand.

De har tidligere set ham gå med jakken og han erkendte også i retten i går at han har haft den, men fortalte at den var blevet stjålet.

Foruden blodet på jakken og skoene har politiet også fundet blod i den sigtedes lejlighed.

Den sigtede forklarede i retten at jakken og skoene og to par bukser havde han fundet da han klunsede i skraldecontainere om torsdagen.

Han forklarede også, at de rifter som han havde stammede fra, at han havde revet sig på en tornebusk da han samlede flasker.

Om sin færden torsdag forklarede den sigtede i retten, at han både hentede metadon i Brønshøj og i løbet af dagen tog amfetamin, kokain og heroin.

I løbet af eftermiddagen var han, ifølge sin egen forklaring, taget på fristaden Christiania og købte hash i Pusherstreet - siden tog han til rockkoncert med Stig Møllers orkester i Christianshavns beboerhus.

Han fortalte i retten at han spadserede fra Christianshavn til sin lejlighed i Lundtoftegade natten mellem torsdag og fredag.

Dommeren fandt at meget pegede på den sigtede som en mulig gerningsmand til den modbydelige forbrydelse og varetægtsfængslede ham i 13 dage.

Det skete af hensyn til sagens videre efterforskning.

Politiet har sikret sig fingeraftryk, blodspor og andre tekniske beviser der nu skal analyseres nærmere.

Meget tyder dog på at det ikke er den sigtedes finger- og håndaftryk der blev fundet i elevatoren.

Det er til gengæld tilfældet med et aftryk af en af den sigtedes sko.

Der skal også arrangeres en konfrontation hvor den 13-årige pige skal forsøge på at udpege gerningsmanden.