Flere hundrede mennesker stod i kø og ventede spændt på at Forum skulle slå dørene op for tre dage med bøger, bøger og bøger.

Køerne var lange og den ellers store foyer var proppet med mennesker, der gerne ville ind til dette års bogmesse i Forum. Nogle snakkede og grinede, mens andre slavisk gennemgik det store program og hakkede alt af, der er værd at se og høre.

Klokken kvart over ti åbnede politikeren Birthe Rønn Hornbech messen med en kærligheds erklæring til bogen, i sin nuværende form.

-At åbne en bog er ikke det samme som at klikke med musen og åbne et dokument – der er intet som at åbne en ny bogpakke, sagde hun mens hun til store klapsalver, erklærede Bogforum 2007 for åben.

Debutant-pris uddelt
Efter Birthe Rønn Hornbech indtog Danske Bank scenen, hvor direktør Henrik Norman, uddelte den årlige debutantpris. I går var det Henriette E. Møller, der modtog den ærefulde pris for bogen ’Jelne’. En bog, der handler om en ung kvindes identitetsproblemer.

-Man kan kun modtage sådan en pris her én gang, så jeg utrolig stolt. Det havde min far, som ville have haft fødselsdag i dag, også været hvis han havde været i blandt os stadig, sagde prisvinderen med våde øjenkroge, mens hun også takkede de personer der havde støttet hende.

Mange store navne
De næste tre dage byder på en masse spændende oplevelser med forfattere og debattører fra nær og fjern. Der er pakkede programmer på de i alt 142 stande, der alle bugner af bøger.

Se den danske kicker fra amerikansk fodbold, Morten Andersen snakke med Jimmy Bøjgaard om sin erindringsbog.

Sara Blædel dukker også op nogle gange og se blandt andre Johannes Møllehave, Stig Elling, Ib Michael, Luna Christofi og mange mange flere.

Se AOK’s bogmesse-guide adresse