Samaritterne har som altid travlt ved dette års Roskilde Festival. En af dagens besøgende i samaritteltet var Markus Thostrup, der har flækket et øjenbryn.

»Jeg mærkede efter i ansigtet, og da jeg tog min hånd ned, var den fuld af blod. Jeg tænkte bare: ‘Det er ikke ret godt det her.’«

Sådan lød det fra 19-årige Markus Thostrup, der måtte afslutte sin onsdag med en tur forbi Roskilde Festivals samarittelt, da han flækkede sit øjenbryn til The Weeknds koncert. Da BT mødte ham torsdag morgen var han igen forbi samaritterne for at få sat nyt plaster på.

Markus Thostrup var med i en moshpit (cirkel af mennesker, der skubber til hinanden, red.), hvor han fik en albue i hovedet i sin iver på at komme væk fra cirklen.

»Det gjorde ikke så ondt i går, så jeg tænker, at jeg har været lidt fuld. Det gør lidt ondt i hovedet i dag, mest omkring øjet,« sagde Markus Thostrup og rykkede forsigtigt ved det plaster, som samaritterne har givet ham på.

Og Markus Thostrup er langtfra den eneste. Humpende festivalsgæster strømmede ind og ud af samaritteltet, som er Roskilde Festivals medicinske beredskab.

Beredskabet består af cirka 400 samaritter, sygeplejersker og læger, der både holder til på campingområdet og festivalpladsen, der hjælper tilskadekomne festivalsgængere.

»De typiske skader vi ser i samarittervagterne er sår, vabler og forvridninger. Der er ligeledes henvendelser med medicinske tilstande såsom urinvejsinfektioner og øjenbetændelser,« forklarer Helene Byrne, der er teamleder hos Det Medicinske Beredskab på Roskilde Festival.

Hun fastslår, at samaritterne på trods af travlhed godt kan følge med og giver alle hjælp. Indtil videre har der ikke været flere skader end normalt.

Selv om Markus Thostrup havde forvoldt sig selv skade, havde det alligevel for ham været en god oplevelse.

»Heldigvis har Roskilde Festival søde samaritter, der både hjalp mig i går og i dag med øjenbrynet,« sagde Markus Thostrup.

Mads Boel Bendix, 22 år.
Mads Boel Bendix, 22 år.
Vis mere

Mads Boel Bendix, 22 år: »To fra campen kastede mig over pis-hegnet. Så røg jeg ned på hovedet. Jeg har fået at vide at jeg har trykket nogle ribben. Jeg har stadig ondt. Jeg blev hentet på en båre. Jeg kan ikke huske så meget, for jeg var ret fuld og så målte samaritterne mit blodtryk osv.«

Sofie Karoline Hornø.
Sofie Karoline Hornø. Foto: BT
Vis mere

Sofie Karoline Hornø: »Jeg er blevet skubbet til oppe ved orange scene da vi skulle ud efter The Weeknd koncert, og så var der en kant, hvor jeg vrikkede om. Det er først i dag jeg er taget herhen. Jeg havde ikke tid til at tænke over, at det gjorde ondt i går. Jeg var fuld, men jeg kunne godt mærke da det skete. Den er hævet og så har jeg fået forbinding på.«

Bea Sommer, 19 år.
Bea Sommer, 19 år.
Vis mere

Bea Sommer, 19 år: »Jeg har slået mit knæ og min fod. Jeg faldt ned af en bakke. Jeg var faktisk ikke fuld, men jeg skulle skynde mig på arbejde og så snublede jeg.«

 

23-årige Morten Møller tacklede sin jævnaldrene ven Søren Barslund, der forstuvede sin fod onsdag aften. Torsdag morgen er de stadig venner, og Morten Møller tog med sin kammerat til samaritterne.
23-årige Morten Møller tacklede sin jævnaldrene ven Søren Barslund, der forstuvede sin fod onsdag aften. Torsdag morgen er de stadig venner, og Morten Møller tog med sin kammerat til samaritterne.
Vis mere

Søren Barslund, 23 år: »Jeg er blevet tacklet i går og nu har jeg lige fået at vide, at jeg har forstuvet anklen. Det skete i morges ved en 5-6 tiden. Jeg vågnede og så gik  jeg op til samaritterne. Jeg var ret fuld i går  og jeg kunne mærke at det gjorde ondt, så jeg vidste godt at den var gal. Det var min ven der gjorde det, men også ham der hjalp mig hjem igen og herop til samaritterne.«

Morten Møller: »Det koster nok en øl, det må jeg erkende.«