Martin Hedegaard blev landskendt, da han i 2008 bragede igennem på scenen med sin store stemme, og som den første vandt den danske udgave af den populære musikkonkurrence 'X Factor'.

I dag hitter han med sit nye projekt Saveus. I januar udgav han sin debut-ep ‘Will Somebody Save Us’, og siden da er det gået stærkt for den 24-årige sanger.

I en ny dokumentar på DR3 følger man Martin Hedegaards forsøg på at slå igennem i musikbranchen og hvilke udfordringer, det bringer med sig.

Martin Hedegaard afslører nemlig i dokumentaren 'Martin uden X', at han lider af sygdommen refluks - syregener i halsen, der påvirker ham meget - blandt andet når han skal stå på scenen.»Min spiserørsåbning er altid åben, og det gør, at jeg kan få sure opstød og generelt bare har det skidt omkring halsen, og det påvirker min stemme meget. Det føles som om, at man skal kaste op hele tiden,« siger Martin Hedegaard i DR3-dokumentaren.

Han forklarer, at det er altafgørende for ham at synge perfekt. Derfor er han også bange for, om sygdommens gener kan betyde, at han må forlade scenen, når han optræder.

»Det mest irriterende ved mit refluks er, at jeg ikke kan skelne mellem, om det bare er nervøsitet eller mit refluks - er jeg ved at blive syg, skal jeg til at have det dårligt nu?« fortæller Martin Hedegaard.

Saveus optrådte første gang live i 2015 til P3-Guld. Her blev Martin Hedegaard og hans band modtaget med stående bifald, og showet endte med at blive et af årets helt store musikøjeblikke.

Til sommer spiller Saveus blandt andet på de populære festivaler Tinderbox i Odense og NorthSide Festival i Aarhus. Du kan se de to første afsnit i dokumentaren om Martin Hedegaard her.

Se Saveus' optræden til P3-Guld her: