Det er set mere end én gang, at musikhistoriens koryfæer sender velmenende råd eller direkte advarsler til deres yngre kolleger i popbranchen.

Seneste eksempel er Bette Midler, der i skarpe vendinger kritiserer den unge, amerikanske superstjerne Ariana Grande, der senest optrådte til American Music Awards i søndags.

Læs også:

- Det er altid overraskende at se en som Ariana Grande, som har en sindssygt høj og flot stemme, kravle rundt på en sofa og se så tåbelig ud. Det er tåbeligt ud over alle grænser, og jeg ved ikke, hvem der opfordrer hende til at gøre det. Jeg ville ønske, de ville stoppe. Men det rager ikke mig, jeg er ikke hendes mor. Eller hendes manager. Måske fortæller de dem, at det er det, man skal i dag. Sex sælger, sex har altid solgt, siger Bette Midler i et interview med The Telegraph.

Senere i interviewet kommer den 68-årige ’The Rose’-sangerinde så lige med en sidste mavepuster rettet mod Ariana Grande og andre unge sangerinder, der drømmer om et gennembrud i showbusiness:

- Du behøver ikke opføre dig som en luder (direkte oversat fra "whore", red.) for at komme frem i verden. Det behøver du altså ikke.

Den 21-årige Ariana Grande, der i 2014 har fået sit helt store gennembrud med hits som ’Problem’ og ’Bang Bang’, har ikke været sen til at svare igen på kritikken fra Bette Midler. På Twitter skriver den unge sangerinde:

- Bette har altid været en feminist, der har  kæmpet for kvinders ret til at gøre hvad pokker de ville uden at skulle dømmes for det! Jeg er ikke sikker på, hvad det er blevet af den Bette, men jeg vil have dén sexede havfrue tilbage! Jeg vil altid være  en fan uanset hvad, min skat, skriver Ariana Grande.

Bette Midler er i øvrigt lige nu højaktuel med sit første album i otte år, cover-albummet ’It’s the Girls!’.Se musikvideoen til Ariana Grandes seneste single 'Love Me Harder' herover og bedøm selv, om Bette Midler har en pointe.

Bette Midler forsøger at komme med gode råd til sine yngre, kvindelige kollegaer i musikbranchen.
Bette Midler forsøger at komme med gode råd til sine yngre, kvindelige kollegaer i musikbranchen. Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ
Vis mere

Har Bette Midler en pointe? Deltag i debatten på vores facebook-side.