Selv om 20-årige Emmelie de Forest er storfavorit til at vinde den store Eurovision-finale på lørdag i Malmø, er det ikke alle, der er lige vilde med det danske nummer.

Det viste sig efter torsdagens semifinale, hvor vores norske rivaler var noget mere forbeholdne over for det danske grandprix-hit.

- Argh, det banale fløjtespil! Det forurener en ellers temmelig OK popsang, som handler om kærlighedslivet på klassisk dramatisk melodi grand prix-vis med store ord og endnu større trommer. Plus for den 20-åriges dybe stemme, skrev den norske anmelder Thomas Talseth fra avisen VG efter semifinalen.

Bt.dk har derfor fået fat i den norske journalist, så han kan uddyber sin kritik.

- Jeg synes, fløjtespillet er vældig klichéfyldt. Det bedste ord er nok banal. Det er en typisk Eurovision brug af folkemusik, siger han ikke særlig begejstret.

Og selv om Norge vandt Eurovison i 2009 med den violinspillende Alexander Rybak, der også valgte en folkemusik-inspireret sang til Eurovision, så mener Thomas Talseth ikke, at de to sange helt kan sammenlignes.

- Rybaks sang var mere frisk og inspirerende. Han brugte folkemusikken bedre og mere naturligt, siger han.

Men selv om anmelderen går benhårdt efter den danske sang, så roser han Emmelie de Forest.

- Hun synger godt, og det er en god optræden. Og selve melodien er meget dramatisk og fangende, så jeg tror, det bliver en populær sang i finalen. Men jeg tror ikke nødvendigvis på, at den vinder, siger han.

Den norske grandprix-deltager Margaret Berger er selv blandt favoritterne med sin 'I Feed You My Love'. Men Thomas Talseth vil ikke have skudt i skoen, at det er af taktiske årsager, han ikke er udelt begejstrede for den danske sang.

- Jeg bedømmer udelukkende ud fra det musikalske. Jeg ser slet ikke på vinderchancer, for jeg er ikke spåmand, jeg er anmelder, siger han og ønsker Danmark held og lykke i finalen.

- Jeg ønsker vores naboer alt godt i den her konkurrence. Men hvis jeg skal se musikalsk på det, så mener jeg, at Holland, Georgien, Ukraine og Frankrig har nogle af de bedste sange. Men man kan aldrig vide i Eurovision, så nu må vi se, hvad der sker, siger han.

Andre læser også