Når den store finale i Det Internationale Melodi Grand Prix løber af stablen på lørdag, vil en række af kendte mennesker sidde med blandt publikum. Både Danmarks Radio og EBU, der står bag Eurovision, har inviteret en række VIP-gæster. Heriblandt Helle Thorning-Schmidt, Anders Fogh Rasmussen, Thomas Blachman og Birthe Kjær.

Listen er lang, og det er særligt politikere, danske musikere og tidligere grand prix-stjerner, der er inviteret. En enkelt navn skiller sig dog helt ud. Nemlig den amerikanske komiker og skuespiller Will Ferrell, der blandt andet er kendt fra film som 'Anchorman' og 'Stranger Than Fiction'.

Men hvad skal den populære amerikanske skuespiller i Danmark? Og hvorfor er han VIP-gæst til en europæisk musikkonkurrence? Det har bt.dk forgæves forsøgt at få svar på.

I Danmarks Radio henviser de til EBU, European Broadcasting Union, der står for grand prixet. Og her er svaret meget kryptisk:

- Hvert år inviterer EBU en række professionelle fra underholdsindustrien til at overvære og lære mere om Eurovision Song Contest, skriver kommunikationschef for EBU Jarmo Siim i en mail til bt.dk.

Men mere ønsker han ikke at uddybe det.

Om Will Ferrell er stor Eurovision-fan eller måske skal være vært ved næste års store show, de kan vi ind til videre kun gisne om.

Men en ting er sikkert: Bt.dk følger sagen ...

Andre læser også