I disse dage valfarter tusindvis af danskere til Malmø for at heppe på danske Emmelie de Forest. Og du kan være med - også selv om du ikke har billet til lørdagens store finale.

Den sydsvenske by er nemlig forvandlet til en stor Eurovision-fest for både unge og gamle. Der er gratis koncerter, storskærme-arrangementer og fester. Og grandprix-feberen har også bredt sig til København.

Bt.dk har lavet en oversigt over steder i både København og Malmø, hvor du i selskab med andre grandprix-fans kan se lørdagens store finale på storskærm.

København

Sted: Københavns Rådhusplads kl. 21.00

Eurovison-finalen bliver vist på en 56 kvadratmeter stor skærm mit på Københavns Rådhusplads med plads til 8.000 mennesker. Obs! Der er ikke udskænkning, så medbring gerne egne forsyninger.

Sted: Cafe Guldhornene, Vestergade 20, 1456 København K.

Showet går i gang kl. 21:00, men allerede fra kl. 18:00 kan du få et genhør med alle de gode gamle Melodi Grand Prix-sange. Under showet kan du tipse om vinderen og vinde lækre præmier.

Sted: Heaven, Rådhuspladsen 16, 1550 København K.

Her er happy hour frem til midnat. Heaven er byens største homoklub, beliggende centralt på Rådhuspladsen i København. På finaleaftenen er det en god idé at reservere bord.

Sted: Jailhouse CPH, Studiestræde 12, 1455 København K.

Jailhouse CPH er en lille homobar i centrale København med en meget fængslende indretning i form af bartendere i politiuniform og fængselsceller.

Malmø

Eurovision Village

Eurovision Village bliver Malmøs Eurovision hjerte, og området vil allerede være åbent med en masse aktiviteter fra den 11. maj. Dette er sponsorområdet, og både semifinalerne og finalen vil blive vist på storskærm her tirsdag den 14. maj, torsdag den 16. maj og lørdag den 18. maj kl. 21. Der vil også være scener med underholdning og live musik både af deltagerne i ESC og af svenske musikere og ’schlager-idoler’. Du kan også opleve Eurovision Dansefestival og være med til fællessang for store og små. Se mere på http://www.malmotown.com/sv/gora/#upplev-eurovision-i-malmo-eurovision-village

Folkets Park

En anden af Malmøs vigtigste områder under ESC er Folkets Park, hvor semifinaler og finalen også vises på storskærm. Her opsættes også scener, hvor der i ugens løb sker en masse musikalske ting. Under betegnelsen ’Schlageryra’ inviteres fx både til ’Fællessangseufori – fællessang, glamour og gæster’ for børn og voksne samt ’Rappa med pappa - jamma med mamma’ og ’Soul Revelation’, ligesom der vil være Eurovision quiz med picnic. Se mere på http://bokaskane.malmotown.com/sv/evenemang?filter=a=668-2018;d=20130416&search=s=20130416

Euro Fan Café

I Folkets Park ligger også Moriska Paviljongen, også kendt som Moriskan, som omdannes til Euro Fan Café under ESC fra den 6.-19. maj. Med dansegulve 100 % dedikeret til Eurovision-musik, nuværende og tidligere Eurovision-kunstnere, der optræder, kæmpe quizzer, live talk shows og film. Læs mere på http://www.moriskapaviljongen.se/index.php/eurofancafe-2013

Wonk

Amiralen ligger også i Folkets Park, men under ESC bliver det omdannet til homoklubben Wonk, der hver aften fra kl. 23.30-04 byder på et festligt program med udenlandske DJ’s, udendørs dansegulv, ESC karaoke med Belinda & Francesca og tirsdag den 14. maj byder de på en hemmelig optræden af en tidligere Eurovision-vinder, som afsløres på dagen, samt flere schlager-celebrities. Loreen, som vandt ESC sidste år, vil optræde på finaleaftenen. Køb billetter og se mere på www.wonk.se,www.amiralenmalmo.se og www.tickster.com

Bee Kök & Bar

På homobar og restaurant Bee vil der fra den 13.-18. maj være SCHLAGERBAR, og både semifinaler og finalen vises på tv.

Andre læser også