Det var en glad og oplagt Emmelie de Forest, der dagen efter semifinalen mødte bt.dk.

- Jeg har sovet godt og længe, så det er dejligt, siger den 20-årige dansker, der tirsdag aften sang sig videre fra semifinalen. Lørdag gælder det den store finale i Eurovision, hvor Danmark er stadig storfavorit til at vinde. Faktisk er bookmakernes odds på Emmelie de Forest faldet yderligere, efter hendes præstation tirsdag aften, hvilket betyder, at bettingbureauerne nu tror endnu mere på en dansk sejr.

BT

- Jeg tjekker ikke selv odds. Jeg følger heller ikke så meget med på nettet, for jeg vil hellere bare fokusere på showet på lørdag, og jeg tror, det andet vil distrahere mig, siger den 20-årige dansker.

Alligevel ved hun godt, hvilke lande, der kan blive hendes­­­­­­ største konkurrenter i finalen.

- Jeg kan godt forstå, at Holland er så populære. Det er jo Anouk, som jeg selv har lyttet meget til, især som barn, siger hun og hentyder til den hollandske sanger, der har haft flere hits i Danmark. Blandt andet sangene 'Nobody's Wife' og 'Lost'.

- Så kan jeg personligt rigtig godt lide den norske sang og Robin fra Sverige. Det er gode og stærke sange, siger hun.

Til gengæld frygter hun lidt mere østlandene. Særligt Hviderusland og Ukraine, der gik videre fra tirsdagens semifinale.

- Hviderusland tror jeg, der er mange, der godt kan lide. Det er også en sang, der hænger fast. Og Ukraine har været favoritter hele tiden, siger hun.

De næste dage skal Emmelie de Forest slappe af og samle kræfter til finalen. Men hun skal også tale med en del udenlandsk presse. Onsdag skal hun blandt andet møde den tyske avis Bild og tv-bureauet Welle, norske avis VG og rumænsk tv og radio.

Andre læser også