Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.


I denne uge får du en opskrift fra Mira Arkin, som står bag bloggen Miras Madblog, miaraarkin.dk. Udover det skriver hun for madmagasinet Gastro, Alt for Damerne og Weekendavisen. Opskriften denne uge er 'Italiensk flæskesteg med ovnbagte kartofler og fennikel'.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Hvem er du?
Jeg hedder Mira Arkin, og jeg er madskribent. Udover Miras Madblog (miraarkin.dk) skriver jeg for madmagasinet Gastro, Alt for Damerne og Weekendavisen. Jeg er 38 år og bor på Frederiksberg med min kæreste og vores søn på to år. Jeg er egentlig uddannet jurist, men sprang ud som madskribent for to år siden og har faktisk kunnet leve af det siden.

Hvor tit laver du mad?
Hver eneste dag. Jeg har lavet mad, siden jeg var barn og havde en ugentlig maddag. Jeg laver lettilgængelig mad og er meget inspireret af det italienske og franske køkken. I aften skal vi f.eks. have pasta med en rest simrekød, der skal laves til ragout.
Vi spiser godt. Aftensmaden er dagens højdepunkt for mig. Jeg elsker at købe ind, lave mad og samle hele familien om bordet. Vores to-årige dreng sidder nok ikke så længe, men jeg vil gerne have, at det bliver en del af hans familiekultur og opdragelse, at man mødes og spiser sammen én gang om dagen. Det er et godt samlingspunkt.

Hvem har lært dig at lave mad?
Jeg voksede op i en madglad familie, hvor både min mor og far var ret glade for at lave mad. Vi kan alle lide at spise. Min far er vild med vin, og min mor er sindssygt god til at lave desserter. Det har bare altid fyldt meget og været noget, vi gjorde noget ud af.
Vi har også altid rejst meget gennem min opvækst i USA, Frankrig og Italien. Det har også betydet meget for mig. Jeg voksede op i Nordjylland i 80erne, hvor der bare ikke var pisse meget gang i den kulinarisk, så rejserne åbnede mine øjne for, hvor meget dejlig mad der findes derude.

Hvilken mad ville du have med på en øde ø?
Det ville være spaghetti med min egen tomatsovs. Jeg elsker det! Det er min yndlingsmad. Jeg kunne spise det hver dag. Tricket er at lade tomatsovsen simre i mindst en halv time, så den bliver koncentreret og tyk. Og så skal den spises med virkelig meget parmesanost.

Hvorfor har du valgt at lave flæskesteg?
Jeg kan enormt godt lide svinekød. Især når det er ordentligt svinekød. Så smager det virkelig godt. Flæskestegen her laver jeg tit, når vi får gæster på besøg. Det er helt vildt nemt, den skal jo bare i ovnen og passe sig selv. Og alle kan lide flæskesteg og svær. Det er festligt, fordi det er en steg, men samtidig er det faktisk relativt billig mad. Og så smager det helt vildt godt som pålæg dagen efter. Man kan lave en ond sandwich.

OPSKRIFT: Italiensk flæskesteg med ovnbagte kartofler og fennikel

 

1) Varm ovnen op til 220 gr (200 gr varmluft). Gå sværen på stegen efter og tjek, at den er ridset ordentligt igennem. Mellem hver anden svær skærer du en ekstra dyb fure helt ned til kødet, som du kan proppe fyldet i.

2) Brug en kartoffelskræller til at skære skallen af citronen. Pas på der ikke kommer for meget af det hvide med, da det er bittert. Pil bladene af rosmarinen og pil hvidløget. Hak citronskal, rosmarin, salvie og hvidløg groft sammen. Krydr med godt med salt og peber. Kom fyldet ned i de dybe revner mellem sværen på stegen.



3) Smør sværen med olivenolie og krydr sværen godt med salt og peber og kom også salt i bunden af det fad, stegen skal steges i. Læg stegen over i fadet. Hvis den hælder lidt til den ene side, kan du rette
stegen op med et stykke sammenkrøllet alufolie under. Steg flæskestegen i 1 time og 15 minutter, eller til den har en centrumtemperatur på 68-70 gr.
Lad stegen hvile utildækket i 10 min., før den skæres i skiver.

Ovnstegte kartofler med fennikel:

1) Skrub kartoflerne og dup dem tørre. Skær dem i skiver på 0,5 cm. Del fenniklerne i to og skær dem i tynde skiver på tværs. Skær løget i tynde strimler. Hak hvidløget groft.



2) Kom grøntsager og hvidløg i et ovnfast fad og bland det sammen med rosmarinblade og olivenolie.

3) Krydr med salt og hæld bouillon ved. Bages ved 220 gr (200 gr varmluft) i 1 time. Du kan sagtens bage grøntsagerne sammen med flæskestegen.