Vent med at blive gift, men vent ikke for længe. Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse.

Når man gifter sig, lover man at elske og ære hinanden "i medgang og modgang" indtil døden skiller. Og det har nye undersøgelse nu måske fundet en måde at bidrage til faktisk sker.

I en ny undersøgelse har Professor Nicholas Wolfinger fra Utah Universitet nemlig fundet frem til, hvornår det er bedst at blive gift, hvis man vil undgå at blive skilt indenfor de første fem år af sit ægteskab.

Her viser det sig, at risikoen for skilsmisse falder for dem, der først bliver gift i slutningen af 20'erne i forhold til dem, der allerede bliver gift, når de er mellem 20 og 24 år.

Venter man med at blive gift til de tidlige 30'ere, har man dog den laveste risiko for at blive skilt. Her er der kun 14 procent risiko for at blive skilt indenfor de første fem år, hvor de som bliver gift som 20-årige har 31 procent.

Skal man tro undersøgelsen, duer det dog heller ikke at vente for længe. Par, der bliver gift i en alder af 35+ har nemlig 19 procent risiko for at blive skilt - altså højere end, hvis de var blevet gift i slutningen af 20'erne.

Undersøgelsen bygger på data indsamlet i USA mellem 2006 og 2010 fra "National Survey of Family Vækst (NSFG).«