Politiet fandt en større samling af våben under nattens ballade på Christiania i København.

- Da vi undersøgte området, fandt vi et mindre våbenlager. Vi fandt flasker og effekter til at lave molotow-cocktails af, to færdiglavede molotow-cocktails og to krysantemumbombe, som vi naturligvis beslaglagde, fortæller politiets pressetalsmand Henrik Suhr til bt.dk.

I løbet af nattens uroligheder på Christiania, der begyndte ved 22.30-tiden mandag aften, blev 194 aktivister administrativt frihedsberøvet og kørt til klima-fængslet på Retortvej i Valby. De første blev løsladt klokken 04.45 i nat og de sidste er ifølge politiets pressecenter sendt ud af døren. Ud af de 194 blev 12 dog anholdt.

- Vi har anholdt seks for vold mod tjenestemand i funktion, en for hærværk, en for at råbe ukvemsord mod politiet, to efter loven om euforiserende stoffer og to for gadeuorden, fortæller Henrik Suhr.

Fem af de anholdte for vold mod tjenestemand i funktion fremstilles senere i dag i grundlovsforhør. Den sidste er blevet løsladt.

Det hele stratede, da politiet fik en anmeldelse om, at aktivister var ved at bygge barrikader på Prinsessegade foran indgangen til Christiania.

- De byggede barrikader og satte ild til dem. Da vi kørte derud for at slukke ilden, blev vi angrebet af molotow-cocktails. Derfor valgte betjentene at trække sig tilbage og i den forbindelse bruge tåregas. Imens løb aktivisterne ud og satte ild til barrikaderne igen, hvorefter de flygtede ind på Woodstock. Da ilden var slukket, fulgte vi naturligvis efter, fortæller Henrik Suhr.

Politiet måtte i forbindelse med slukningsarbejdet tage deres nye vandkanon i brug. Ingen kom til skade ved nattens hændelser.