Dømt i byretten - frifundet i landsretten

Topmodellen Camilla Vest Nielsen og hendes mand, mærsk-chefen Peder Nielsen, slipper for fængselsstraf.

Mandag blev de nemlig frifundet i Østre Landsretten i en sag om skattesvig for 6,5 millioner kroner.

I november sidste år blev Camilla Vest Nielsen og Peder Nielsen ellers dømt skyldige i byretten i Helsingør. De blev begge idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for skattesvig for 6,5 millioner kroner. Yderligere blev de dømt til at betale 3,3 millioner hver.

Men Landsretten fandt det ikke bevist, at der var tale om skattesnyd, og dommerne mente også, at Camilla Vests arbejde gjorde, at hun var nødt til at opholde sig i både New York og Danmark.

Camilla Vest og Peder Nielsen var ikke selv til stede i retten, men hendes forsvarsadvokat orienterede hende via sms.

- Hun er ekstremt glad og lettet efter afgørelsen, sagde forsvarsadvokat Anders Németh efter dommen og tilføjede, at han synes, det er den helt rigtige afgørelse.

Anklager Rikke Hald havde - ikke overraskende - en anden opfattelse.

- Vi tager dommen til efterretning. Det er en fundamental anderledes tolkning af bevisførelsen, end den i Helsingør, sagde Rikke Hald.

Sagen mod de to startede i 2007, hvor Skat fik oplysninger om, at der var blevet brugt et beløb på 4,2 millioner kroner på et kreditkort, der tilhørte Camilla Vest. Hun skulle angiveligt være bosiddende i New York, men da pengene var blevet brugt i Danmark indikerede det ifølge Skat, at hun havde bopæl i Danmark, og derfor også var skattepligtig i Danmark.

Peder Nielsen blev dømt for at hjælpe sin kone med at overføre de mange millioner til skattely i Luxembourg.