Haveri-kommissionen er nu kommet med den endelige rapport om flystyrtet på Bornholm lørdag den 15. september, hvor en mexicansk pilot og en polsk medpassager styrtede under indflyvningen til Rønne Lufthavn.

Og rapporten fastslår, at det var mangel på brændstof, der fik flyet til at stalle og styrte til jorden. Piloten havde ikke tanket nok brændstof til den planlagte rute, og blev undervejs advaret af en advarselslampe i flyet. Det vides dog ikke, hvordan han håndterede advarslen.

Yderligere kræver loven, at der er to piloter om bord på flytypen Learjet 24D, og rapporten fastslår at det var et brud på flysikkerheden, at den polske passager ikke have de fornødne kvalifikationer.

Piloten Leonardo Ruiz blev slemt kvæstet under styrtet og blev efterfølgende lagt i kunstigt koma. Han blev senere varetægtsfængslet. I starten af det nye år skal han for en dommer, sigtet for at have bragt andres liv i fare og for bedrageri.

- Vi regner med at der falder dom den 3. januar. Han er sigtet for straffeloven §252, altså at have forvoldt fare for andres liv og lemmer, og for bedrageri, i forbindelse med at han har tanket brændstof uden at kunne betale, oplyser politikommissær Peter Jørgensen fra Bornholms Politi.