Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

To skoler blev natten til mandag oversvømmet efter et skybrud på Sydsjælland.

I Vordingborg blev to skoler hårdt ramt af et uvejr, der på kort tid kastede 28 millimeter regn ned over området natten til mandag. Mange bøger og skolematerialer blev ødelagt på Kastrup Skole og Islingen Skole, der begge fik store mængder vand i kælderen.

- Oversvømmelsen har ødelagt gamle kort, kunst og mange helt nye bøger. Det er smadder ærgerligt, fortæller Anne Mortensen, afdelingsleder på Kastrup Skole til bt.dk.

Skolens pedel opdagede oversvømmelsen i morges, fordi vandet stod op fra kælderen.

- Da vi opdagede oversvømmelsen, prøvede vi at redde så meget, vi kunne. Vandet stod op til knæene. Det er skræmmende, så meget der er blevet ødelagt. Både helt nye materialer, men også noget af skolens historie, siger Anne Mortensen.

Massive mængder vand

Hele dagen har Falck arbejdet på at pumpe vandet op fra kælderen på Kastrup Skole.

- De er først blevet færdige med at suge vandet op her i eftermiddag. Nu skal vi danne os et overblik over, hvor meget der blev ødelagt. Det ser rigtig skidt ud, siger Anne Mortensen.

Ifølge private målinger faldt der 28 millimeter regn på kort tid omkring klokken 4.30. Det svarer til en tredjedel af den normale nedbør i området i hele oktober måned og er over grænsen for et skybrud. DMI varsler skybrud, når der falder over 15 millimeter på 30 minutter.

Andre læser også