Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En 22-årig mand blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for uagtsomt manddrab på den 46-årige kvinde, der mistede livet i forbindelse med en biljagt natten til lørdag. Den sigtede erkendte sig skyldig.

Grundlovsforhøret fandt sted i de regnvåde aftentimer om lørdagen i Københavns Dommervagt - kun 400 meter fra det sted hvor den sigtede natten til lørdag kørte en 46-årig kvinde ihjel.

Den unge mand var sigtet for spirituskørsel, uagtsomt manddrab og for at køre for stærkt.

- Jeg havde da fået lidt at drikke, sagde den sigtede, da politiets anklager spurgte ham, hvor meget han havde drukket natten til lørdag, inde han drog ud på den køretur, der endte med at koste en 46-årig kvinde livet.

Han var i dommervagten iklædt en hvid dragt og forklarede, at han havde fået to store glas whisky, lige inden han, en ven og to piger satte sig ud i bilen for at køre fra Farum ind i til København i de sene nattetimer.

Ifølge medpassagererne var den 22-årige så påvirket, at han 'knapt nok kunne stå på benene'.

Den sigtede svarede ofte, 'det kan jeg ikke huske', når anklageren spurgte ind til detaljer i sagen.

Ifølge politiet bemærkede de den sigtedes sølvgrå BMW kort før klokken fire natten til lørdag, fordi den overhalede patruljevognen inden om med over 100 km/t i et kryds ved Rådhuspladsen.

Politiet slog alarm og satte efter den hurtigkørende bil.

Få sekunder senere - omkring klokken fire - gik en 46-årig kvinde og hendes kæreste hånd i hånd over krydset ved Tivoli og Ny Carlsberg Glyptotek. De var på vej hjem fra byen, men pludselig kom den sølvgrå BMW bragende.

Kæresten til den 46-årige prøvede at hive sin kæreste tilbage, men han nåede det ikke, før bilen ramte hende og slyngede hende flere meter op i luften. Den 22-årige forklarede ved grundlovsforhøret lørdag, at han skrev SMS'er, mens han kørte bilen, og derfor hverken bemærkede sin fart, de røde lys eller den kvinde, han endte med at påkøre.

Først da der lød et stort brag, og bilens forrude blev knust, gik det op for manden, hvad han havde gang i.

- Jeg gik i panik og chok, så jeg fortsatte bare med at køre, forklarede den sigtede i grundlovsforhøret.

Efter påkørslen fortsatte han med høj fart, indtil han stoppede bilen på den anden side af Langebro på Amager og flygtede fra bilen.

Bilen var bulet, og der var knust glas og blod både indeni og uden på bilen. Politiet fandt hurtigt den sigtede ved hjælp af hundepatruljer.

Ved grundlovsforhøret blev den 22-årige mand varetægtsfængslet 24 dage.

I 2006 udløste en lignende sag et år og tre måneders fængsel.

Andre læser også