Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den kendte toprocker Brian Sandberg blev af et nævningeting kort efter kl. 14 i retten i Glostrup mandag eftermiddag kendt skyldig i drabsforsøg, men frifundet for alle andre anklager, som han var tiltalt for.

De to mest prominente rockere i Danmarks største rockersag, Brian Sandberg og Dennis Brodthagen, er begge kendt skyldige i et drabsforsøg hver.

Det er driveby-skyderiet mod Surf & Play i Rantzausgade, der fandt sted den 9. oktober 2009, som Brian Sandberg og Dennis Brodthagen er kendt skyldige i at have planlagt og beordret. Forsøget mislykkedes, da de angrebne skød tilbage.

Samtidig er de to rockere hver især blevet frifundet for at andet drabsforsøg, som de ifølge anklagerne var tiltalt for.

Det er drabsforsøget mod en kioskejer i Skelbækgade, som retten i Glostrup frifandt de to toprockere for.

Det var dette drabsforsøg, hvor kronvidnet MFP skød gange mod kioskejeren, der mistede det ene ben efter skyderiet.

Sandberg og Brodthagen blev også frifundet for et overrfald ved Brorsons kirke. Retten fandt det ikke bevist, at de beordrede det.

Årsagen til frifindelse skal findes i, at kronvidnet MFP har ændret forklaring flere gange undervejs. Han har haft problemer med at huske forløbet i planlægningen.

13 andre rockere er helt eller delvist blevet kendt skyldige i drabsforsøg.

Den sidste tiltalte, et prospect, er pure blevet frifundet.

Sagen mod de 16 rockere, formentlig Danmarks største rockersag nogensinde, er ekstra usædvanlig, fordi tiltalen mod de 16 - med Brian Sandberg som den mest prominente - højst usædvanligt er baseret på vidneudsagn fra en 17 rocker, den 26-årige MFP.

Men retten i Glostrup har fundet frem til, at kronvidnet MFPs vidneudsagn ikke kan stå alene. MFPs vidneudsagn skal støttes op af politiets efterforskning.

De hærdebrede tiltalte rockere sad på rad og række bag deres individuelle forsvarere, hvor de hver især ikke fortrak en mine, da kendelserne blev læst op. Til gengæld lød der et 'nej, for helvede' fra en kæreste på tilhørerpladserne, da kvindens kæreste blev kendt skyldig i drabsforsøg.

Det fortæller bt.dks reporter fra retten i Glostrup.

Uden for retten i Glostrup var der kort før retsmødet, der startede kl. 14, mødt 30-40 fuldgyldige medlemmer op fra Hells Angels og deres støtter fra AK81.

De var mødt op for at støtte deres 16 kammerater, der sidder på anklagebænken.

De fremmødte rockere blev flankeret af flere betjente i uniform. Det fortæller bt.dks reporter på stedet.

Rockerne blev gennet hen til en bygning, der ligger til venstre for retsbygningen. Flere urobetjente ankom også til stedet for at holde øje med de mange sympatisører.

På forhånd ser sagen svær ud for mange af de tiltalte Hells Angels-medlemmer, da anklagemyndighedens kronvidne, MFP, har erkendt sig skyldig i fem af drabsforsøgene og modtaget en dom på 12 års fængsel.

Advokaterne for de 16 tiltalte, har i deres afhøring af MFP, forsøgt at så tvivl om MFPs troværdighed.

Strafudmålingen vil foreligge sidst på måneden.

Andre læser også