Peter Madsen siger, han sov efter Kim Walls død, men obduktionsrapporten viser, Kim Wall blev påført skader umiddelbart efter sin død

Han sad roligt og kiggede ind i kameraet fra sin stol i Vestre Fængsel, da anklagemyndigheden i går fremlagde beviser på, at Kim Wall var blevet stukket på brutal vis omkring eller kort efter sin død.

Retslokale 36 var stuvende fuldt, og tilhørernes øjne rettet mod to hvide lærreder, hvor Peter Madsen kort efter klokken 15.45. tonede frem. Iført militærfarvet jakke og et par sorte briller, flankeret af sin forsvarer Betina Hald Engmark.

Her skulle den 47-årige ubådskaptajn præsenteres for politiets nyeste beviser under et kort retsmøde, men i modsætningen til sidst var han ikke selv til stede i retten. I stedet medvirkede han via et videolink fra sin plads i Vestre Fængsel.

Anklager Jakob Buch-Jepsen fik ordet som den første, og snart stod det klart, at mistankegrundlaget mod Peter Madsen ikke var svækket siden sidst. Med i retten havde anklageren den endelige obduktionsrapport, som retsmedicinerne har arbejdet på siden kvindetorsoen tilhørende Kim Wall blev fundet 21. august.

»Siden sidste retsmødet er der bl.a. tilgået obduktionserklæring, og der er tilgået noget fotodokumentation vedr. Kim Walls torso. Og jeg kan allerede sige nu, at der ikke er nogen forklaring på dødsårsagen,« sagde Jakob Buch-Jepsen i retten.

Til gengæld kunne han fortælle, at torsoen var blevet påført et stik på forsiden af brystkassen og 14 stik i underlivet, heraf 10 på kønsdele og fire i vagina. Men det mest bemærkelsesværdige i erklæringen var tidspunktet for skaderne, for ifølge erklæringen var skaderne påført ganske tæt dødstidspunktet.

»Disse er påført omkring dødens indtræden eller kort tid efter. Det kan ikke konkretiseres nærmere, men der er næppe tale om timer,« sagde Jakob Buch-Jepsen.

De oplysninger står i skærende kontrast til Peter Madsens egen forklaring fra retsmødet 5. august. Her fortalte han, hvordan havde et ‘par timers drop out’, fordi han ‘simpelthen var så træt’. Derfor lagde han sig til at sove i en sektion af ubåden, mens Kim Wall lå død i en anden.

Peter Madsen fik i går ikke mulighed for at kommentere dem, og han blev ej heller forholdt sin tidligere forklaring, men hans forsvarer protesterede på hans vegne mod anklagerens fremlæggelse af obduktionsrapporten. Primært mod de dele, som anklageren undlod at nævne. Betina Hald Engmark ville gerne have fremhævet, at der også var fundet skader på Kim Wall, som er opstået før hendes død, og som kan stamme fra et fald. Bl.a. et blåt mærke.

»Det kræver ikke den store lægelige baggrund at vide, at når man falder på den måde, han har forklaret, at Kim Wall har gjort, så får man de skader, der er beskrevet,« sagde Betina Hald Engmark.

Herefter begyndte et længere slagsmål på ord mellem forsvarer og anklager om, hvordan obduktionsrapporten skulle læses. Om skaderne var påført kort efter Kim Walls død, eller om de også kunne være påført flere timer efter hendes død, således at Peter Madsens forklaring rent faktisk kunne stemme.

Imens sad Peter Madsen tavst og kiggede ind i kameraet. Enkelte gang følte han trang til at hviske sin forsvarer noget i øret, og til slut valgte han også at udtale sig, da han fik ordet.

»Jeg vil bare sige, at de ting, der kommer frem her jo handler om den sekundære sigtelse i mine øjne. Hvad der er sket med Kim. Jeg har ikke set noget endnu, og jeg tror heller ikke, jeg kommer til noget, som beviser, at Kim Wall er død som følge af en overlagt handling. Jeg har set hende dø og set hende falde ned,« sagde han til kameraet.

Men hverken de ord eller hans forsvarers tilsvarende argumenter om, at der intet nyt var blevet lagt på bordet i går kunne rokke ved sagen. Dommeren besluttede efter mindre end en times retsmøde, at Peter Madsen skulle forblive fængslet frem til 31. oktober.

Forsvarsadvokaten overvejer nu, om den kendelse - ligesom sidst - skal kæres til Landsretten.