Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Forældre til ofrene for den såkaldte Esbjerg-mand beskylder Esbjerg kommune for ikke at have hjulpet dem i tide, selv om de modtog 25 underretninger fra bekymrede forældre - Uden at gribe ind.

Johnny Andersen, også kendt som Esbjerg-manden, blev i 2011 dømt syv års fængsel for en lang række overgreb mod børn - her i blandt grove sexovergreb på sin egen datter og overgreb på ni andre børn gennem 23 år. Nu skal sagen igen for retten, men denne gang er det Esbjerg Kommune, der er på anklagebænken.

Forældrene til ofrene har, ifølge Jydske Vestkysten, sagsøgt kommunen, fordi de ikke stoppede overgrebene i tide, selv om de havde muligheden for det. I en stævning skriver forældrene, at Esbjerg kommune har været for passive og tilsidesat sin tilsynspligt, fordi de ikke greb ind, på trods af at bekymrede forældre sendte 25 underretninger af sted til kommunen.

Kommunen: Vi har ikke gjort noget forkert

Borgmesteren i Esbjerg, Johnny Søtrup (V) ønsker ikke at kommentere på forældrenes stævning, men påpeger over for Jydske Vestkysten, at kommunen efter KL's vurdering ikke har gjort noget forkert. Esbjerg kommune har afvist at indgå forlig i sagen, men forældrene har fået bevilget fri proces, som betyder, at de ikke hænger på sagens omkostninger, hvis de taber.

Esbjerg-manden, Johnny Andersen, blev i 2011, ud over voldtægten på datteren, kendt skyldig eller delvis skyldig i 24 forhold, der omfatter alt fra voldtægter, blufærdighedskrænkelser, trusler og besiddelse af børneporno.

Ifølge Jydske Vestkysten lægger forældrenes stævning til Esbjerg Kommune op til, at kommunen straffes for brud på Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, ligesom kommunen anklages for overtrædelse af lov om social service og brud på Børnekonventionen.

Andre læser også