Politiet kan nu fastslå, at ubåden på intet tidspunkt har været i land efter den stævnede ud. Politiet har kortlagt fartøjets eksakte rute. En rute, de ikke vil offentliggøre.

Politiet har nu et fuldt radar-track over Peter Madsens færden i ubåden. De vil ikke konkret afsløre, hvor ubåden har sejlet hen. Det fortæller drabschef i Københavns Politi, Jens Møller, til Ekstra Bladet.

»Ubåden er sejlet fra det sydlige Øresund op omkring Middelgrund og Flakfortet, hvor vi alle sammen ved, at den er dykket. Og så er den sejlet ned gennem Øresund og ind i Køge Bugt, og den har på intet tidspunkt været i land eller nær land,« siger han.

Peter Madsens ubåd sank natten til den 11. august. Samme dag blev han anholdt. Han er bl.a. sigtet for overlagt drab begået på den svenske journalist Kim Wall, som var med i ubåden. Kim Walls torso er siden blev fundet, mens der stadig søges efter resterende kropsdele.

Politichefen fortæller desuden, at der har været foretaget dyk, som ikke tidligere er beskrevet.

»Den har været neddykket i den nordlige del af Øresund, da turen starter, og så har den været neddykket en gang mere i Køge Bugt, som Peter Madsen selv har forklaret,« siger Jens Møller.

Peter Madsen nægter sig skyldig i drab. Han erkender sig skyldig i »usømmelig omgang med lig«, eftersom han begravede han begravede Kim Wall til søs. Han har fortalt i retten, at Kim Wall døde ved et uheld, da en luge ramte hende i hovedet. Derefter blev han helt ude af sig selv, har han fortalt. Han benægter, at det skulle være ham, der har parteret Kim Wall.

Drabschef i Københavns Politi, Jens Møller, vil ikke oplyse den eksakte rute, men fortæller, at de stadig leder efter Kim Walls resterende kropsdele.

»Vi har stadig nogle konkrete dyk tilbage i Køge Bugt, hvor vi lige skal ned og kigge,« siger han til Ekstra Bladet, men ønsker ikke at offentliggøre ubådens præcise rute på nuværende tidspunkt.

Peter Madsen fortalte i retten, at han efter at være kravlet ned fra tårnet kunne se, at »Kim« var kommet alvorligt til skade. Han tænkte på førstehjælp, men kunne angiveligt se, at hun havde åbent kraniebrud. Hun fik kramper, men de stoppede efter omkring 20 sekunder, og han konstaterede, at hun var død. Han mærkede på hendes hals, og der var ingen puls.

»Hvis jeg havde kunnet holde fodfæstet, så havde vi ikke siddet her i dag,« siger Peter Madsen. Han fortalte, at en bølge fik ham til at miste balancen.

»Vi er enige om, at det var havblik på det her tidspunkt?« ville anklageren i retten vide.

Peter Madsen gentog, at han mistede fodfæste, og lugen faldt ned. Anklageren gentog derefter sit spørgsmål.

»Ja, men jeg kan også bekræfte, at der sejler skibe i farvandet, som sætter bølger,« sagde Peter Madsen bl.a. den dag.

Peter Madsen skal tvangsindlægges, fordi han har nægtet at lade sig mentalundersøges.