Den 27-årige mor, der er sigtet for onsdag aften at have dræbt sin ni år gamle datter med en kniv, blev søndag indlagt på en psykiatrisk afdeling i Brønderslev, fordi hun havde det, som hendes samlever i en forklaring til politiet har beskrevet som »grimme tanker«.

Det kom frem, da kvinden torsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor hun på grund af sin fysiske tilstand ikke var i stand til at være til stede.

Den 27-årige mor led af en psykose, som hun siden marts har været i medicinsk behandling for, og den seneste tid har hun haft det svært. Derfor opsøgte hun selv den psykiatriske afdeling i Brønderslev for at blive indlagt. Det kunne hun dog ikke blive uden en henvisning fra en læge, så hun måtte en tur forbi lægevagten, før hun kunne blive indlagt.

Mandag blev moderen dog udskrevet igen. Ifølge samleverens forklaring var det med en besked om, at der ikke var mere, psykiatrien kunne gøre for hende, og hun derfor måtte gå til sin egen læge.

Forløbet har fået Jan Mainz, lægefaglig direktør i psykiatrien i Region Nordjylland, til at iværksætte en undersøgelse af, om den nu drabssigtede mor har fået den korrekte behandling.

»Vi er dybt berørte af det, der er sket. Det er dybt tragisk, og vores medfølelse går til familien og de pårørende. Jeg har bedt den pågældende klinik om at lave en undersøgelse for at finde ud af, om det forløb, hun har haft i psykiatrien, er tilfredsstillende,« siger Jan Mainz til BT.

Den lægefaglige direktør vil først udtale sig om forløbet, når han har fået resultatet af undersøgelsen. Det regner han med vil ske i løbet af torsdag eftermiddag.