En 27-årig mor fra en lille nordjysk by brugte en kniv, da hun onsdag aften dræbte sin kun ni år gamle datter, mens faren var ude at gå med hunden. Det fremgår af den sigtelse, som Nordjyllands Politi har rejst mod kvinden, og som BT har fået indsigt i, samt grundlovsforhøret torsdag eftermiddag.

Ifølge sigtelsen skar moderen sin datter i halsen med kniven, så pigen forblødte. Da en ambulance ankom til familiens hjem i den lille nordjyske by, var pigen angiveligt stadig i live, og hun blev bragt til Hjørring Sygehus, men hendes liv stod ikke til at redde.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at det var betjentene, der som de første ankom til stedet, der fandt den lille pige liggende i sin seng på børneværelset. Pigen blødte voldsomt fra et dybt knivsår på halsen. På gulvet fandt betjentene gerningsvåbnet, som var en filetkniv, som moderen sandsynligvis har taget fra familiens køkken.

Inde i forældrenes soveværelset fandt betjentene moderen liggende på sengen. Hun havde forsøgt at tage sit eget liv ved at skære sit håndled over, og hun blev derfor bragt mod hospitalet.

Undervejs i ambulancen udbrød kvinden ifølge politirapporten flere gange »Nej, nej, det er ikke sket det her.«

Moderen havde forud for drabet store psykiske problemer. Hun har i en periode været under medicinsk behandling for en psykose, og søndag blev hun indlagt på en psykiatrisk afdeling i Brønderslev. Allerede mandag blev hun udskrevet igen. Ifølge samleverens forklaring til politiet havde psykiatrien begrundet udskrivelsen med, at de ikke kunne gøre mere for hende, og at hun skulle opsøge egen læge.

Drabet fandt sted onsdag aften omkring klokken 21, mens faderen til den dræbte var ude for at gå med deres hund. Da han var 5-700 meter fra hjemmet, ringede den 27-årige mor til ham og sagde, at hun elskede ham, og at hun glædede sig til at han kom hjem, men at det godt kunne være, at hun og deres datter ikke ville klare den.

Faderen skyndte sig at løbe hjem, hvor han fandt datteren liggende stærkt blødende i sengen. Han skyndte sig at ringe slå alarm til 112.

Drabet kom som et chok for faderen, der til politiet har beskrevet den 27-årige kvinde som »en god og kærlig mor, der ikke bevidst ville gøre sine børn ondt.«

Drabet har sendt chokbølger gennem den lille by, hvor flaget vajer på halv ved skolen, hvor den lille pige gik. Foran familiens villa er der lagt blomster, sat lys og afleveret hilsner til den lille pige, og formiddagen igennem er flere personer fra byen kommet forbi, hvor de tavst har sørget over tabet af pigen.

»Det er forfærdeligt, at det er sket. Hun virkede som en mor, der var rigtig glad for sine to børn, og pigen var så sød. Der var ikke ondt skabt i hende, og det er svært at forstå, hvor hendes mor skulle gøre sådan noget,« siger en kvinde, der kender familien.

Den 27-årige mor var ikke selv til stede under grundlovsforhøret i Retten i Hjørring. Advokaturchef Peter Rask, som er anklager i sagen, har forklaret, at det er kvindens fysiske tilstand, som gør, at hun ikke var i stand til at møde i retten, fordi hun efter drabet på datteren har forsøgt at begå selvmord.

Forsvarer Claus Bo Jakobsen har på grund af sin klients fysiske tilstand ikke haft mulighed for at tale med hende. Derfor siger han på vegne af sin klient, at hun nægter sig skyldig.

Dommer Jette Skole valgte at varetægtsfængsle den 27-årige kvinde. Når det er muligt, vil kvinden blive stillet for en dommer, hvor hun kan få mulighed for at forklare sig.