Lyt til artiklen

Den 48-årige mand, som er sigtet for sex-drabet på den 20-årige Maria Møller Christensen, er netop blevet fængslet i fire uger frem til 29. januar ved grundlovsforhøret i Retten i Viborg. Han kærede ikke fængslingen. Der blev desuden afsagt kendelse om, at han skal mentalundersøges. Ifølge sigtelsen blev Maria kvalt ved omsnøring af halsen med strømpebukser i vaskekælderen under boligblokken på Rolighedsvej i Herning.

Den 48-årige lignede en helt almindelig familiefar, da han kom ind i retten. Han var iklædt en hvid sweater og jeans og nægtede at udtale sig. Han nægter sig dog skyldig gennem sin forsvarer.

Dommeren valgte efterfølgende at lukke dørene af hensyn til efterforskningen, fordi de stadig mangler at afhøre og genafhøre flere vidner.

Politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at manden ikke er kendt af politiet for tidligere kriminalitet og bor i den ejendom, hvor Maria Møller Christensens lig blev fundet i vaskekælderen. Dermed kan det forklare, hvordan drabsmanden skaffede sig adgang til en aflåst vaskekælder og lige valgte det sted til sin ugerning.

- Vi anholdt ham på baggrund af henvendelserne fra offentligheden og de tekniske undersøgelser, siger politiinspektøren til bt.dk. 

Derudover har de stadig en række henvendelser fra offentligheden, som de ikke har fulgt op på endnu.Politiinspektøren vil dog ikke fortælle, om de har vidner, der har set Maria Møller Christensen sammen med den anholdte mand.

- Men vi er længere fremme for så vidt angår tidspunktet, hvor hun sidst er set. Hun er set omkring kl. 2 i nærheden af Rolighedsvej, fortæller han.

Politiet vil desuden gerne snakke med to unge mænd, som vidner har set gå uafhængigt af hinanden et stykke bag ved Maria ved Møllegade og Rolighedsvej i østlig retning mellem klokken to og ti minutter over to.

- Dem vil vi gerne snakke med, også selv om de ikke mener, at de har set noget. De kan muligvis hjælpe med at klarlægge, hvor Maria er gået hen, siger Ole Henriksen og understreger, at de ikke er mistænkt for at have noget med drabet at gøre.

Begge beskrives som først i 20'erne og ca. 1.80 cm høje. Den ene er i sorte bukser og en sort blazaerjakke med en hvid skjorte indenunder og en formentlig rød nytårshat på. Den anden er der ikke noget nærmere signalement på.

Maria Møller Christensen blev fundet dræbt fredag formiddag kl. 11.27 i en aflåst vaskekælder på Rolighedsvej 1 i Herning.