Mens Scandia Housings direktør Peter Høyer torsdag havde travlt med at komme hjem og kysse sin kone, så havde firmaets utilfredse kunder travlt ved tasterne.

BT er siden torsdag blevet bestormet med henvendelser fra vrede kunder, der har penge til gode hos Scandia Housing. Firmaet, der sørger for at udleje private personers boliger, hvis de for eksempel tager til udlandet, har de seneste måneder haft problemer med at udbetale penge til deres kunder. Ifølge kontrakterne med Scandia Housing skal lejerne nemlig betale husleje til Scandia Housing, der så skal sørge for at betale huslejen videre til boligejerne.

Charlotte Jensen fra Køge er en af de uheldige boligejere, der er kommet i klemme.

- Vi har lige nu 39.000 til gode hos Scandia Housing. Vi føler os magtesløse, fortæller Charlotte Jensen, der har brugt firmaet til at udleje familiens hus i Aarhus siden december 2011, hvor familien flyttede til Sjælland. 


- Vi vidste ikke, om vi ville blive boende på Sjælland, så derfor valgte vi i første omgang blot at leje vores hus ud. Og så valgte vi den nemme løsning med at betale Scandia Housing, som ville sørge for alt vedrørende udlejningen, fortæller Charlotte Jensen, der arbejder som HR-manager i Ikea og netop fik Scandia Housing anbefalet af sin arbejdsplads. 

Efter gentagne gange at have måttet rykke for deres penge og fået forskellige undskyldninger fra Scandia Housings direktør, Peter Høyer, uden at familien fik penge ind på kontoen, opsagde familien kort før nytår kontrakten med Scandia Housing. Firmaet skylder dog fortsat familien 6.000 kroner i husleje ligesom Charlotte Jensen frygter, at hun også kommer til at skulle dække de 33.000 kroner i depositum, som hendes lejer har stående hos Scandia Housing.

Og netop depositummet skaber frygt hos mange af Scandia Housings kunder. David Lange, der bor i Odense står i en lignende situation. Han udlejer sit hus i Køge, men har også de seneste måneder haft problemer med at inddrive huslejen fra Scandia Housing. Nu frygter han, at han kommer til at miste 50.000 kroner.

- De skylder mig hele depositummet på 50.000 kroner, som jeg ifølge min advokat hæfter for at tilbagebetale til min lejer, siger David lange, der er bekymret for, at han ikke når at få pengene fra firmaet, inden hans lejer fraflytter den 1. marts.

- Min tillid til firmaet er fuldstændig brudt, siger David Lange, der gentagne gange uden held har rykket for penge og svar fra Scandia Housings direktør Peter Høyer.

BT fik i går fat i Peter Høyer, der afviste, at Scandia Housing var ved at gå i betalingsstandsning.

- Der svirrer rundt med rygter om mig og firmaet. Men de passer ikke. Jeg er hverken død eller er stukket af med pengene, som rygterne siger. Det hele beror på en misforståelse, lød det fra Peter Høyer, der fredag ikke havde tid til at tale længe med pressen, da han havde travlt med at komme hjem og kysse sin kone.

David Lange har dog ikke meget til overs for Peter Høyers forklaringer om, at firmaet ikke er ved at bukke under:

- Han er fuld af løgn. Det er de samme undskyldninger, han har sagt hele tiden, lyder det fra Lange, der mener, at Høyer skal 'komme ud af busken og se at få betalt'.