Et par af Hotel Jørgensens hollandske gæster fortæller til bt.dk, at hoteldirektøren har en stærk formodning om, at den uidentificerede bombemand fra Ørstedsparken havde terrorplaner.

De har talt med andre gæster, der har overhørt, at hoteldirektøren straks har sat eksplosionen på hans hotel i forbindelse med 11. september og et større terrorangreb.

- Ejeren mente, at det var terror, og at det var en slags 11. september. Han har også fortalt, at manden havde booket hotelværelset til flere gæster, siger den hollandske studerende Roos van Rooÿ til bt.dk.

Selv har hotellets direktør Kurt Jørgensen, der i går så manden løbe fra stedet efter eksplosionen, ikke ønsket at kommentere på sine formodninger overfor bt.dk. Han opholder sig øjeblikket på hotellet, mens undersøgelserne står på.

- Jeg har ingen kommentarer til episoden. Al information går igennem politiet. Jeg kan kun sige,at det er ret sikkert, at hotellet åbner op igen i aften, siger han.

Klokken halv seks lørdag eftermiddag blev politiets afspærring omkring hotellet ophævet. Mange gæster havde indtil da måttet væbne sig med tålmodighed i støvregnen udenfor Hotel Jørgensen, mens politiet her til eftermiddag tog sig god tid til at undersøge hotellet.

Roos van Rooÿ og kæresten Thomas Hendriks havde sammen med omkring 35 af hotellets andre gæster overnattet på vandrehjemmet Danhostel på Amager og måtte efterfølgende vente mange timer på at få udleveret deres bagage. 

Politiet endevendte nemlig både hotel og gæsternes bagage, og var altså først færdig med efterforskningsarbejdet sent lørdag eftermiddag.