Selvom det angiveligt lykkedes Amagermanden at smugle DNA ud af fængslet med hjælp fra en medfange, vil fængslerne ikke skærpe sikkerheden.

Det skriver pol.dk.

- Hvis vi skulle have en restriktiv hverdag og holde øje med alle smådele, ville det blive et meget stramt regime, som kommer til at virke negativt og optrappende på vores sikkerhed, siger Peter Vesterheden, der er fængselsinspektør i Københavns Fængsler til avisen.

Han mener ikke, at det vil gavne i det store billede, hvis sikkerheden omkring fangerne skærpes yderligere for at mindske risikoen for, at fangerne kan udveksle ejendele, som det formentlig har været tilfældet mellem Amagermanden og en medfange.

LÆS OGSÅ: 

Amagermanden sidder formentlig i frivillig isolation. Det indebærer, at alt hans post skal tjekkes - både det, der sendes ud og modtages. Derfor har han været nødsaget til at overdrage sit DNA til en medfange, som ikke var underlagt brevkontrol, og som har kunnet sende det til et af Marcel Lychau Hansens familiemedlemmer.

Men det får altså ikke fængslerne yderligere på barrikaderne. Peter Vesterheden advarer mod, at fængslet skal ændre alt på grund af en enkelt procedure.

Udvekslingen kan være sket, når der har været fællesaktiviteter som gårdtur, gudstjeneste eller fodbold. Under gårdturene er der nemlig kun to betjente til at overvåge 30-50 fanger skriver avisen, og det kan ikke lade sig gøre at kontrollere alt.

LÆS OGSÅ: 

- Slet, slet ikke. Der spilles bold, hygges og snakkes, og selvfølgelig kan man udveksle to ting på en gårdtur. Det kan være, at den ene låner en hue til den anden. Det skal og kan vi ikke gribe ind over for, siger Peter Vesterheden til pol.dk