Den 51-årige familiefar, der torsdag ved middagstid dræbte sin otteårige datter, er fredag middag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Odense. Af anklagerens sigtelse fremgår det, at pigen er død af kvælning og/eller drukning.

Iført sort, løst joggingtøj stoppede den 51-årige mand op i nogle sekunder i døråbningen til Retssal 3 i Odense. Med udmattede øjne kiggede han rundt i lokalet, inden tunge, lange skridt førte ham over til stolen i vidneskranken.

Under ærmerne på den mørke sweatshirt kiggede hvide forbindinger frem om sigtedes håndled.

Manden blev fundet i sit hjem på en sofa kun iført underbukser og i en stank af alkohol. Han havde skåret sig i armen i forsøg på at tage livet af sig selv.

Den 51-årig ønskede ikke at lade sig afhøre fredag. Forsvareren forklarede at sigtede er svært påvirket af situationen. Forsvareren mener ikke, der er tale om drab, men vold med døden til følge.

Den sigtede er nu blevet varetægtsfængslet i fire uger på en psykiatrisk afdeling.

Blå og hævet i ansigtet

En blodig entre og blodspor, der fortsatte op af en trappe, førte betjentene på stedet torsdag til husets første sal. Her fandt de først den 51-årige mand på sofaen og kort efter den otteårige pige.

Bag en lukket dør, der var indsmurt i blod, lå liget af den otte-årige datter i badekarret, der ligeledes var omgivet af blod.

På kanten fandt betjentene en blodig hobbykniv og en dåse peberspray. Toiletbrættet var revet af og lå på gulvet og der blev blandt andet fundet en flaske sprut, glas og en bærbarcomputer.

Den lille pige havde været død i mindst ti timer, fastslog en retsmediciner. Hun lå på ryggen og flere ting indikerede, at liget var blevet flyttet efter dødens indtræden.

Ifølge anklagerens oplæsning af sigtelsen, er pigen muligvis ’død ved kværkning’. Pigen blev fundet med skumsvamp om munden, som kan tyde på, at hun er blevet druknet.

Den præcise dødsårsag kan først fastsættes, når liget er blevet obduceret.

’Jeg må jo være syg i hovedet’

I retten sad den 51-årige et stykke fra skranken fremoverbøjet med en krum ryg og blikket i gulvet mellem nogle nedtrådte kinasko.

Da han torsdag blev anholdt havde han en promille på 0,81 og skulle ifølge sigtelsen have sagt:

’Jeg må jo være syg i hovedet’.

’Vil du ikke bare tage din tjenestepistol og skyde mig lige i ansigt. Hun pressede mig til det. Hun blev ved og ved.’

Hvem han henviser til med ’hun’, vides ikke. Men hans ekskone, pigens mor, var fornyeligt flyttet fra ham. Ifølge hendes udsagn havde han udsat dem for psykisk og fysisk vold adskillige gange.

Pigens mor havde forsøgt at få forældremyndigheden over datteren. Men det var ikke lykkedes. De skulle deles i en 7-7-ordning.

’Det er noget helligt mellem hende og jeg’, skulle han også have sagt til en psykiater, mens han refererede til sin datter.

Han er erklæret selvmordstruet, men ikke psykotisk. Lægerne har anbefalet en psykiatrisk afdeling.

Der er blevet nedlagt navneforbud i sagen både for den sigtede, datteren og datterens familie, ligesom datteren og moderens bopæl ikke må oplyses.