Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland har nu rejst tiltale i sagen om det bestialske dobbeltdrab på ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen i Tusindårsskoven i Odense.

Det vellidte par blev dræbt af skud fra nært hold med en maskinpistol, da de den 13. april under en aftentur tilfældigt mødte deres drabsmand.

Den 38-årige mand, som der nu er rejst tiltale imod, blev anholdt præcis en måned efter de bestialske skuddrab og har siddet varetægtsfængslet lige siden.

LÆS OGSÅ:


Vicestatsadvokat Claus Guldbrand oplyser til B.T., at der også er rejst tiltale mod den 38-årige formodede dobbeltmorders bror.

Tiltalen har indirekte relation til drabssagen, idet den yngre bror er tiltalt for at have været med til at bortskaffe den Husqvarna maskinpistol, som blev brugt til at dræbe den 49-årige økonomichef Heidi Nielsen og hendes fire år ældre mand, overlæge på Odense Universitetshospital Bjarne Johansen.


LÆS OGSÅ:Sagen vil blive behandlet ved Retten i Odense som en nævningesag med begyndelse 16. april næste år, og der er afsat otte retsdage.

Den formodede dobbeltmorder nægter sig skyldig og har ikke på noget tidspunkt under de mange fristforlængelser af hans varetægtsfængsling ytret et eneste ord i retten. Han har heller ikke ønsket at udtale sig til politiet under hele forløbet.LÆS OGSÅ:Den 38-årige mand havde på tidspunktet for dobbeltdrabet bopæl hos sin mor og hendes mand i deres hus i Odense-forstaden Sanderum. Samme bydel, hvor også Heidi Nielsen og Bjarne Johansen boede. Den nu tiltalte har i forvejen en kriminel løbebane på samvittigheden med bl.a. vanvidskørsel og berigelsesforbrydelser.

Han har under sin varetægtsfængsling ikke alene skiftet advokat et par gange. Han har også skiftet navn og går nu under initialerne V.S.