En DNA-test har fældet en 24-årig rumæner for en voldtægt begået i februar mod en 66-årig kvinde i København. Politiet havde rumænerens DNA-profil i registeret, fordi han tidligere har været sigtet i en tyverisag.

Den 24-årige rumæner blev anholdt i går og i dag varetægtsfængslet for 27 i Københavns dommervagt. Han nægter sig skyldig og siger, at den 66-årige kvinde frivilligt indlod sig med ham.

Da offeret blev undersøgt på Retsmedicinsk Institut havde hun underhudsblødninger på halsen, en læsion på venstre ringfinger og den gynækologiske undersøgelse viste slimhindelæsioner i skeden.

I dommervagten forklarede den 24-årige, at han er i Danmark sammen med sine to brødre og to fætre og at de bor hos en serber nær Christiania.

Voldtægten skete den 28. februar ved 22-tiden i en lejlighed i Københavns centrum, hvor den 24-årige, ifølge sigtelsen, trak bukserne af den 66-årige, væltede hende om på gulvet og tiltvang sig samleje.

Genkendt på foto
Den 66-årige havde været på indkøb, da den 24-årige tilbød at bære hendes poser. Hun tog imod tilbuddet og de gik til hendes lejlighed, hvor hun tilbød den hjælpsomme rumæner et glas vin som tak.

De talte engelsk sammen og pludselig begyndte han at kysse hende. Hun bad ham stoppe og han gik på toilettet. Da han kom tilbage stod hans gylp ågen og han havde sit lem fremme. - Jeg har lyst, sagde den 24-årige og begik voldtægten.

En betjent fra politiets tyveri-gruppe, som jager østeuropæiske tyve i Københavns gader, genkendte onsdag den 24-årige rumæner på gaden og han blev anholdt.

- Vi havde et foto af ham fra overvågningskameraet i den butik, hvor han mødte kvinden, siger Henrik Andersen, Station City.

Politiet har ledt efter ham i et par måneder efter at der kom et 'hit' på ham fra politiets DNA-register.