Mickey Borgfjord Larsen var idømt i alt knap 18 års fængsel siden 1989.

Allerede som seks-årig stak han ild på biler og kælderrum.

Hans ungdom gik med grov kriminalitet og lange fængsels-straffe, men Mickey Borgfjord Larsen var nu på vej til at ændre sit liv, da han han blev dræbt af bilbomben.

Dét siger hans forsvarer gennem mange år, advokat Peter Hjørne.

»Mickey var ved at skifte kurs i tilværelsen, og han arbejdede meget med sit hidsige temperament, som han godt vidste var et problem. Han ville gerne være en pæn borger, der kunne leve et liv udenfor murene. Da jeg besøgte ham sidst, glædede han sig meget til at blive løsladt,« siger Peter Hjørne.

»Jeg satte stor pris på Mickey, selv om han havde begået alvorlige forbrydelser. Han tog livet, som det kom. Der var altid høj cigarføring, og han var bestemt ikke en tøsedreng,« siger Peter Hjørne.

Det var især fødslen af hans datter, der nu er fem år, der fik Mickey Larsen til at spekulere over fremtiden. Han elskede datteren over alt på jorden, og mens han afsonede i Vridsløselille Statsfængsel, byggede han på snedker-værkstedet en stor lege-brandbil, som Mickey Larsen forærede til de kræftsyge børn på Glostrup Amtssygehus.

I forvejen havde Mickey Larsen en stor dreng fra et tidligere forhold.

Myrdede i S-tog
Mickey Borgfjord Larsen blev morder allerede som 17-årig. Den 8. november 1988 stak han den 23-årige Erik Dam ihjel i et S-tog ved Rødovre Station. Mickey var sammen med en kammerat, og de generede og spyttede på passagererne i S-toget. Erik Dam bad dem om at dæmpe sig, men i stedet sprang Mickey på ham og stak ham ihjel med otte knivstik. Tidligere på aftenen havde han overfaldet en 36-årig polak på Christiania, der også blev forsøgt myrdet med fire knivstik og frarøvet 100 kroner.

Mickey Borgfjord fik den 13. april 1989 otte års fængsel for knivmordet og drabsforsøget - det er max-straffen for unge under 18 år.

I oktober 1996 blev Mickey Larsen sigtet af politiet for to attentater under rockerkrigen: Mord-forsøget på HA-rockeren Jønke Nielsen i Jyderup Statsfængsel den 25. juli 1996, hvor Jønkes celledør blev gennemhullet af en maskinpistol-salve, og raket-angrebet på HA-huset i Titangade den 6. oktober 1996, hvor to blev dræbt og 19 kvæstet.

Mickey Larsen blev varetægtsfængslet den 24. oktober 1996, især fordi hans fingeraftryk sad på en maskinpistol, som attentatmændene smed fra sig i Fælledparken efter raket-angrebet. Men efter fire måneders varetægt blev han løsladt, og politiet opgav begge sigtelser. En anden Bandidos-rocker fik senere livstid for raket-angrebet.

Gik amok i fængslet
Under en ny varetægtsfængsling i 1997 gik Mickey Larsen amok den 16. april i Vestre Fængsel og gennembankede tre politifolk, der kom for at tage en duft-test af ham til brug for politiets ID-hunde i en våben-sag. Det kostede Mickey Larsen en dom på et år og 10 måneders fængsel for trusler, vold og våbenbesiddelse.

I 1999 var den gal igen. Hans temperament eksploderede, da han kom kørende i sin ny-indkøbte BMW til 600.000 kroner på Køge Bugt motorvejen og ikke kunne overhale en 31-årig bilist, der havde sin ni-årige datter med i bilen. Mickey Larsen trak en revolver og skød gennem bilistens venstre fordør, men uden at ramme.

Mickey Larsen blev fængslet igen, men flygtede den 16. juli fra retten i Roskilde, mens han sad i enrum med sin forsvarer Peter Hjørne. Han blev fanget 10 dage senere, hvor han var på vej til Brasilien. Imens fandt politiet også beviser mod ham for kidnapning og grov mishandling af en »forretningsforbindelse«, der skyldte ham flere millioner kroner.

Mickey Larsen organiserede også tyveriet af en container med seks millioner cigaretter fra Københavns Frihavn ved at true en kranførers familie på livet, så han følte sig presset til at stjæle containeren.

Alle forbrydelserne blev slået sammen til én sag, der den 25. august 2000 kostede Mickey Larsen otte års fængsel. Han var nu under »udslusning« på kriminalforsorgens pension Lysholmgård i Hvidovre og kunne se frem til prøveløsladelse om et års tid.

jsz@bt.dk