Man skal holde øje med sine lommer, når man besøger en af Danmarks største turistattraktioner.

De seneste uger har Københavns Politi flere gange slået til mod lommetyve nær Den Lille Havfrue.

Torsdag blev en rumænsk kvinde og to rumænske mænd på henholdsvis 38, 38 og 46 år anholdt for lommetyveri ved den populære havfrueskulptur på Langelinie.

Alle tre blev fremstillet i grundlovsforhør fredag, hvor de to 38-årige blev fængslet i 16 dage. Det skriver Københavns Politi på det sociale medie X.

Søndag 20. august blev yderligere to rumænske statsborgere også anholdt og sigtet for en stribe tyverier, som ifølge politiet var begået ved Den Lille Havfrue.

I forbindelse med anholdelserne oplyste Københavns Politi, at et ukendt antal turister var blevet bestjålet.

Lommetyve huserer generelt ved de store trafikknudepunkter og på steder, hvor der færdes mange mennesker. 

Det har vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussen, der er leder af afdelingen for berigelseskriminalitet hos Københavns Politi, tidligere fortalt til B.T.

»Det er tætbefolkede knudepunkter for turister og rejsende. Det er sværere at orientere sig, om der er nogen, der har rørt ved én. Vi ser det også forekomme i tætpakkede busser,« sagde han forrige sommer.

I de første fem måneder af 2022 registrerede Københavns Politi omtrent 2.500 anmeldelser om tyveri fra lommer, tasker eller anden bagage. 

»Det er en god idé at have alarmklokkerne lidt ude og være ekstra opmærksom på sine ting. Det kan ramme alle,« sagde Lars Feldt-Rasmussen dengang.