Brand, hærværk og vold. Egedalsvænge i Kokkedal i Nordsjælland har jævnligt været i medierne på grund af problemer med unge, kriminelle grupper. Nu skal det være slut, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Fredensborg Kommune modtager i dag socialminister Eva Kjer Hansens (V) tilladelse til at fjerne fem af de 63 opgange i det urolige og ghettoprægede byggeri Egedalsvænge. I stedet vil kommunen bygge 59 ældreboliger for at få en bredere sammensætning af beboere.

- Lokalt har man ment, at nedrivning var måden at løse problemerne i det urolige område. Det kan være med til at skabe ro, og det kan være med til at få bugt med de problemer, der er i området,« siger ministeren. Selv om Egedalsvænge har været plaget af vold og uro gennem længere tid, er boligforsker Hans Skifter Andersen ikke begejstret for løsningen.

- Nedrivningen hjælper ikke de unge, og jeg kan godt være skeptisk over, om det hjælper at rive fem opgange ned. Jeg mener, at man i stedet kan komme langt med sociale indsatser, siger han til Jyllands-Posten og peger på de sociale indsatser i Vollsmose i Odense som eksempel.

Dårlig økonomi og udlejningsvanskeligheder har tidligere været årsag til, at almene boliger er blevet revet ned, men det er første gang, nedrivning ses som en kriminalitets-dæmpende foranstaltning.