Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tre fodgængere blev onsdag eftermiddag kørt ned af en bil og dræbt nær Middelfart på Fyn. Ulykken skete på landevejen Bogensevej i Kustrup øst for Middelfart.

En personbil ført af en 23-årig mand fra lokalområdet påkørte de tre fodgængere, der blev erklæret døde på stedet. Der er tale om en 73-årig mand fra Asperup, hans 72-årige hustru og deres 46-årige søn, der bor nær ulykkesstedet. Den 23-årige kom kørende ad Bogensevej mod vest, da han ville overhale og trak ud i modsatte kørebane. Her ramte han de tre fodgængere.

Den 23-åriges bil så sådan ud, da BTs fotograf fik adgang til området efter afspærringerne var ophævet ved halv ni-tiden.
Den 23-åriges bil så sådan ud, da BTs fotograf fik adgang til området efter afspærringerne var ophævet ved halv ni-tiden. Foto: Sonny Munk Carlsen
Vis mere


Fyns Politi har til TV2 News forklaret, at de tre personer havde været til en julesammenkomst og valgte derefter at gå en tur ned på stranden. Da de gik tilbage igen, bliver de påkørt af den 23-årige, overhalende bilist.

- Der er to bilinspektører ude på stedet for at klarlægge, hvad der er sket. De har selvfølgelig ikke skrevet den endelige rapport endnu, men ud fra bremsesporene, bilens placering og nogle andre faktorer, vurderer de foreløbig, at den unge mand ikke har optrådt uforsvarligt. Han var pinligt ædru, overhalede, hvor det var tilladt og kørte ikke specielt hurtigt, siger vagtchef Jesper Fält fra Fyns Politi til bt.dk.

- Til gengæld lader det til, at de fodgængere, han ramte, gik ude på vejen. Derfor har vi valgt at sende ham hjem, hvor han får noget hjælp. Han bliver formelt sigtet for uagtsomt manddrab, for det skal man ifølge loven. Så er det op til juristerne at afgøre, om der skal ske mere i sagen.

 

Efterforskningslederen på stedet forklarer til BT, at en større gruppe var gået til stranden efter julesammenkomsten, men at det kun var de tre dræbte, der var blevet ramt af bilisten. De pårørende er i chok og har indtil videre ikke kunnet forklare mere til politiet. Familien og pårørende til de døde er samlet i en bygning i nærheden af ulykkestedet, hvor de får psykolog-hjælp.

Ulykken blev anmeldt til Fyns Politi kl. 16.46.

Redningsmandskab var stadig på stedet et par timer efter ulykken.
Redningsmandskab var stadig på stedet et par timer efter ulykken. Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Foto: Google Maps
Vis mere

Andre læser også