Politiet fandt tirsdag handske i et grønt område ikke langt fra det sted, hvor en 16-årig skoledreng blev likvideret mandag aften.

Københavns Politi forsøger lige nu at kortlægge, hvad der gik forud for det meningsløse skuddrab på en blot 16-årig skoledreng mandag aften. Den 16-årige var netop kommet hjem fra fodbold ved 21-tiden, da en gruppe unge maskerede mænd mødte op i gården bag Ragnhildgade 48 på Ydre Østerbro i København. De råbte den 16-årige an, inden de affyrede mindst seks skud mod ham. Selvom naboer forsøgte at yde førstehjælp, erklærede en ambulancelæge ham kort efter for død.

Tirsdag spærrede politiets teknikere stedet af for at sikre spor, og senere samme dag var der mindeceremoni for den dræbte dreng. Men i løbet af dagen gjorde politiet også et potentielt interessant fund. I et grønt område ud for de lange røde boligblokke på Ragnhildgade fandt efterforskerne en handske, som en person mente kunne være interessant for sagen.

»Der er et ungt menneske, som kommer og gør os opmærksom på handsken, mens vi er derude. Vi ved ikke, om den har en relation til sagen, men vi har naturligvis taget den med og sendt den til teknisk undersøgelse,« siger efterforskningsleder Hans Erik Raben fra Københavns Politi.

Handsken blev fundet i den modsatte ende af boligblokkene i forhold gerningsmændenes flugtrute. Efter skuddene var faldet, løb gerningsmændene ifølge politiet ad stisystemet langs boligblokkene, over Lersø Parkallé til Netto på Haraldsgade. Her holdt en mørk, mellemstor bil med en chauffør og ventede på dem.

Politiet brugte desuden tirsdagen på at indhente videoovervågning, som kan stykke gerningsmændenes flugtrute sammen.

»Vi har været massivt ude og indsamle videoovervågning. Noget har vi fået i dag, noget får vi først i morgen. Det er et kæmpe stykke arbejde, og vi må tage det kamera for kamera for at stykke deres færden sammen. Desværre sad der ikke et videokamera inde i selve gården. Havde der bare gjort det,« siger Hans Erik Raben.

Gerningsmændene tæller mellem to og fire personer. De var maskerede og iført mørkt tøj og bliver beskrevet som atletiske. Og ligesom ofret var de unge, formentlig et sted mellem 16 og 20 år.

Den dræbte beskrives af både venner og politiet som en god dreng. Han var af makedonsk afstamning, men født og opvokset i Danmark. Uden relation til bander eller kriminalitet. Men hans færden er også interessant.

»Vi forsøger få kortlagt hans færden, og derfor vil vi naturligvis også gerne høre fra personer, som kender ham, eller som har en idé om, hvad et muligt konfliktscenarie og motiv kan være. Vi har været ude at stemme dørklokker og er det stadigvæk, og vi har fået mange henvendelser fra borgerne, men vi vil gerne have mange flere. Alle, som har en viden i den her sag: ring til os.«

Efterforskningslederen opfordrer derfor alle, der har kendskab til den dræbtes færden, de formodede gerningsmænd, eller som har set en mørk bil omkring Lersø Parkallé på Østebro ved 21-tiden mandag, til at kontakte politiet på 114.